Uluslararasi Doktorlar Dernegi, Idlib'de Göz Sagligi Ile Ortez Ve Protez Merkezi Açti

Uluslararasi Doktorlar Dernegi (AID), Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib ilinde iç savas magduru halkin faydalanmasi için göz sagligi ile ortez ve protez merkezi açti.

Uluslararasi Doktorlar Dernegi, Idlib'de Göz Sagligi Ile Ortez Ve Protez Merkezi Açti
Saglik alaninda çalismalar yürüten AID'in Genel Baskani Mevlit Yurtseven, merkezin açilis töreninde yaptigi açiklamada, Suriye'de saglik alaninda en büyük ihtiyaçlarindan birinin, protez merkezi oldugunu söyledi.

Yurtseven, geçen aylarda hizmet vermeye baslayan ortez ve protez merkezinin açilisini da bugün yaptiklarini belirterek "Dernegimiz, 10 yillik birikimini ihtiyaci olan herkese, ihtiyaç olan her yerde aktarmayi siar edinmis bir kurulus." dedi.

IHH Insani Yardim Vakfi, Kuveyt Zekat House ve IHH Samsun Siyah Hareketi'nin destekleriyle Idlib'de ortez ve protez ile göz sagligi olmak üzere iki saglik merkezini birlikte açtiklarini dile getiren Yurtseven, "Tarihin gördügü en büyük kiyimlardan birinin yasandigi cografyada, en fazla ihtiyaç duyulan konu protez destegiydi. Türkiye’de belirli bir yere getirdigimiz tecrübeleri simdi buraya aktariyoruz. IHH ile 20 yila yaklasan katarakt tecrübelerimizi de burada göz sagligini korumak için kullaniyoruz." diye konustu.

Dernekten yapilan yazili açiklamada da göz sagligi merkezinde 1 doktor ve 2 hemsirenin hizmet vermeye basladigi, ilk 3 günde 125 hastanin muayene edildigi ve katarakta bagli görme sorunlari yasayan 35 hastanin ameliyati için gün verildigi bilgisi paylasildi.

Açiklamada, geçen aylarda hizmet vermeye baslayan ortez ve protez merkezinde de bugüne kadar 40 hastaya, 42 protez teslim edildigi belirtildi.

Kaynak: AA