Türk Kizilay Kirklareli Sube Baskani Volkan Göç'ten Vekaleten Kurban Bagisi Çagrisi

Türk Kizilay Kirklareli Sube Baskani Volkan Göç, "Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganiyla baslatilan vekaleten kurban bagisi kampanyasinin basladigini bildirdi.

Göç, yaptigi yazili açiklamada, Türk Kizilay'in 153 yildir dünyanin farkli noktalarindaki ihtiyaç sahiplerine Türkiye'nin merhamet elini uzattigini belirtti.

Türk Kizilay'in, kurban bayrami öncesinde vekaletle kurban kesim kampanyasi yürüttügünü ifade eden Göç, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Türk Kizilay kurban modeli ile de ihtiyaç sahiplerinin sofrasinda kurban bereketi yasatiliyor. Bu model sayesinde dini vecibelerini yerine getirmek isteyen ve Türk Kizilay'a vekalet veren vatandaslar için veterinerler tarafindan seçilen kurbanliklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulundugu, dini kurallara uygun ve son derece hijyenik ortamlarda kesilecek.

Bu yilda önceki yillarda oldugu gibi, kurban döneminde hayirseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin

tamaminda ve sinirlarin ötesinde bayrami bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz. Mazlum insanlarin sofralarina ulastiracagimiz kurban etleri ile yüzleri güldürecegiz, evlerine, gönüllerine mutluluk verecegiz, paylasmanin ve paylastirmanin huzurunu yasayacagiz."

Göç, 2021 yili için kurban vekalet bedelinin yurt içinde 1050 lira, yurt disinda ise 125 dolar veya 105 avro olarak belirlendigini kaydetti.

Kaynak: AA