TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, YHT Ile Sivas'a Geldi Açiklamasi

'Iki saatlik yolculukla Ankara'dan Sivas'a ulasmak büyük bir nimet. Sivas'a ulasmak ayni zamanda Tokat'a ulasmak. Asagi tarafta Malatya'ya ulasmak. Bu anlama geliyor. Hamdolsun devletimizin, milletimizin gücü büyük projeleri yapmaya muktedir'

TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, YHT Ile Sivas'a Geldi Açiklamasi
TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, Yüksek Hizli Tren (YHT) ile geldigi Sivas'ta YHT gar insaatinda incelemelerde bulundu.

Uygun ve beraberindeki heyet, "Demiryolunda Emniyet Yili" kapsaminda düzenlenen egitim programi için Ankara'dan YHT ile kente geldi.

Insaati tamamlanma asamasinda olan garda incelemelerde bulunan Uygun, YHT Komuta Merkezi'nin insaatini da gezerek çalismalar hakkinda ilgililerden bilgi aldi.

Uygun, daha sonra katildigi egitim programinin açilisinda yaptigi konusmada, hizli tren hattiyla seyahat etmenin keyfini yasadiklarini belirterek, "Bu, sunu gösteriyor. Aslinda Sivas, Türkiye'nin batisina çok hizli bir sekilde yakinlasmis oluyor. Iki saatlik yolculukla Ankara'dan Sivas'a ulasmak büyük bir nimet. Sivas'a ulasmak ayni zamanda Tokat'a ulasmak. Asagi tarafta Malatya'ya ulasmak. Bu anlama geliyor. Hamdolsun devletimizin, milletimizin gücü büyük projeleri yapmaya muktedir." dedi.

Uygun ve beraberindeki heyet, egitim programinin ardindan yeniden dizayn edilen egitim treni ile Demiriz Istasyonu'na hareket etti.

Bu yil teknolojinin imkanlarindan da yararlanilarak üniversitelerin destegiyle tüm demir yolu personeline emniyetli ve konforlu ulasim için egitim verildigi belirtildi. Egitim programi çerçevesinde Malatya, Adana, Nigde, Kayseri ve Gaziantep'te çok sayida istasyonun ziyaret edilerek emniyet konusundaki projelerin çalisanlarla paylasilacagi ögrenildi.

Kaynak: AA