Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi Çevre Ilçelere De Hizmet Veriyor

Silifke Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Mehmet Can Akkaya, 20 ünitelik kapasiteye sahip merkezde Silifke’nin yani sira civar ilçelerde yasayan vatandaslara da hizmet verdiklerini söyledi.

Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi Çevre Ilçelere De Hizmet Veriyor
Akkaya yaptigi açiklamada, Saglik Bakanliginin son yillarda yaptigi saglik yatirimlariyla en temel insan hakki olan sagliga erisimde çok önemli adimlar attigini ifade ederek, "Ilçemizde de bu alanda yapilan en önemli yatirimlardan biri Eylül ayinda hizmete giren Silifke Agiz ve Dis Sagligi Merkezi. 20 ünitelik kapasiteye sahip merkezimizde Silifkeli hemserilerimiziz yani sira civar ilçelerde yasayan vatandaslarimiza da hizmet veriyoruz. Su anda merkezimizde 14 dis hekimi arkadasimiz ve dis eti hastaliklari uzmanimiz görev yapiyor. Bedensel engelli vatandaslarimiz için özel olarak dizayn edilmis bir ünitemiz de bulunmakta. Ayrica evde saglik hizmetleri birimimizde tescil asamasinda” ifadelerini kullandi.

"Vatandaslarimiz mutlaka randevu alsinlar"

Açiklamanin devaminda agiz dis sagligi hizmetlerinin özellikli bir saglik hizmeti olduguna vurgu yapan Bashekim Akkaya, “Vatandaslarimizdan talebimiz merkezimize gelmeden önce mutlaka MHRS (Alo 182, mhrs mobil ya da mhrs web) üzerinden randevu almalari. Randevu saatinden 15 dakika öncesinde merkezde olmalari ve islemleri bittiginde merkezden ayrilmalari. Bunu isteme sebebimiz salgin sürecinde kalabalik olusturmaktan kaçinmak ve hekimlerimizin saglikli bir planlama yapmalarina katki saglamak. Acil durumlar için merkezimizde haftanin 5 günü saat 24.00 e kadar nöbet hizmetimiz bulunmakta. Pandeminin bitmesiyle implant, akupunktur ve diger dis estetigi hizmetlerine de tüm ekibimizle birlikte hiz vererek bölgedeki referans agiz ve dis sagligi merkezi olacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Bashekim Akkaya agiz dis sagligi bilincinin çocukluk çaginda kazanilmasinin önemine deginerek, vatandaslarin yilda en az iki kez dis hekimine muayene olmalari gerektigi, dislerin düzenli olarak firçalanmasi, dis ipi kullanilmasi, asiri tatli ve sekerli yiyeceklerden olabildigince kaçinilmasi ve bunlar yendiginde mutlaka dislerin firçalanmasi gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA