Pakistan Ulusal Meclisi'nde Bütçe Defterleri Havada Uçustu

Pakistan Ulusal Meclisi’nde Bütçe Oturumu sirasinda hükümet ve muhalefet Milletvekilleri arasinda gerginlik yasandi. Oturum sirasinda Milletvekilleri, birbirlerine bütçe defterleri firlatirken görüntülendi.

Pakistan’da Ulusal Meclis’te Bütçe Oturumu’nun düzenlendigi sirada Milletvekilleri arasinda gerginlik patlak verdi. Oturumda hükümet Milletvekillerinin, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) Lideri ve eski Pencap Eyalet Basbakani Shehbaz Sharif’in konusma yaptigi sirada yuhalamalarinin ardindan karsi karsiya gelen Milletvekilleri, birbirlerine vurmaya çalisirken, bütçe defterleri ise havada uçustu. Yasanan gergin anlarda Basbakan’in Sermaye Gelistirme Kurumu Islerinden Sorumlu Özel Asistani Ali Nawaz Awan, bir PML-N Milletvekilinin küfürlü bir dille yaklasimina ise ayni sekilde yanit verirken görüldü.

Yasanan olaya müdahale eden güvenlik güçleri ise, gergin Milletvekillerini sakinlestirerek, gerginligi yatistirmak istedi. O anlarda bazi Milletvekilleri de güvenlik güçlerine destek verdi. Olayin yatismasinin ardindan Özel Asistan Awan yaptigi açiklamada, tepkisinin PML-N milletvekillerinin saldirgan davranislarina bir tepki oldugunu ve "resmin her iki tarafini da görmenin önemli oldugunu" kaydetti.

Pakistan Ulusal Meclisi’nde yasanan gergin anlar ise, Meclis üyelerinin telefon kameralarina yansidi.
Kaynak: İHA