Özçolak Harasi'ndan Atçilik Meslek Yüksekokulu'na Büyük Destek

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu, sektörün önde gelen atçilik isletmelerinden Özçolak Harasi ile yetistiricilik faaliyetleri için; “Damizlik Aygir Destegi Protokolü”, mezun ve ögrenim gören ögrenciler için; “Kariyer Gelisimine Destek Protokolü”, ayrica burs imkâni içeren ”Egitime Destek Protokolü” olmak üzere üç ayri protokol imzaladi. Protokoller çerçevesinde ögrenciler burs imkânina kavusurken, diger yandan yurtiçinde ve yurtdisinda kariyer gelisimlerine destek imkâni bulabilecek. Ayrica “Damizlik Aygir Destegi Protokolü” ile Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu’nun yetistiricilik faaliyetleri de desteklenecek.

Özçolak Harasi'ndan Atçilik Meslek Yüksekokulu'na Büyük Destek
Farkli alanlarda imzalanan protokoller ile belli sartlari tasiyan 2. sinif ögrencilerine burs imkâni saglanirken, meslekî kariyer noktasinda kendini gelistirmek isteyen mezun veya egitimine devam eden ögrencilere de yurt içinde ve yurt disinda kariyer gelisimleri için destek verilecek. Özçolak Harasi, kendi bünyesinde bulunan damizlik aygirlarin bedelsiz olarak, meslek yüksekokulunun yetistiricilik faaliyetlerinde kullanilmasina olanak saglayacak. Özçolak Harasi ve Mennan Pasinli Atçilik MYO arasinda düzenlenen isbirligi protokollerine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Özçolak Harasi Yöneticisi Murat Hakan Özçolak ve Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülsen Goncagül imza atti.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, çok büyük bir üniversiteye sahip olduklarinin altini çizdi. Üniversitelerin egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve topluma hizmet görevlerinin bulunduguna isaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Topluma hizmet kavrami çok genis bir alani içeriyor. Tip, veteriner, genel saglik, bilim-teknoloji, mühendislik gibi çok sayida ve birbirinden farkli alanlari içine aliyor. Bu anlamda Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu’muzun da paydaslariyla gerekli alanlarda is birligi yaparak, sahip olduklari bilgileri aktarmalari ve paydaslarindan elde ettigi tecrübeleri de ögrencilerine yansitmak gibi görevleri var” seklinde konustu.

Özçolak Harasi yöneticisi Murat Hakan Özçolak ise, isletme olarak 1990 yilindan itibaren bu alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Yurtdisindan aygir ve kisraklar getirdiklerini ve Türk atçiligina bu yolla katki sunmaya gayret gösterdiklerini aktaran Murat Hakan Özçolak; “Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu’nun Müdürü Sayin Doç. Dr. Gülsen Goncagül ile tanistik. Bizlere egitime katki vermemiz konusunda güzel bir yol açti. Bizler de bu alanda üzerimize düsen her türlü sorumlulugu yerine getirmeye haziriz. Birlikte güzel projelere imza atariz” dedi.

Mennan Pasinli Atçilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülsen Goncagül, at sahipleri ve atçilik isletmeleri ile is birliklerinin hayata geçirilmesi için ikili görüsmelere agirlik verdiklerinin altini çizdi. Bu hedefle Özçolak Harasi’ni ziyarete gittiklerini ve görüsmelerde 3 farkli isbirligi yapabileceklerini kararlastirdiklarini kaydeden Doç. Dr. Gülsen Goncagül; “Dis paydaslarla gerçeklestirilen temaslar ile atçilik sektörünün ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik is birligi çalismalarina önem veriyoruz. Bununla birlikte varolus sebebimiz olan sevgili ögrencilerimize de meslekî anlamda en iyi sartlari saglamaya gayret ediyoruz” diye konustu.

Egitimleri devam eden ve mezun ögrencilerin kariyer gelisimi, istihdam imkânlari ve burs katkilarini saglamaya özen gösterdiklerini belirten MYO Müdürü Doç. Dr. Gülsen Goncagül; “Bu anlamda dis paydaslar ile is birligi çalismalarina devam edecegiz. Imzalanan protokollerle yetistiricilik ayaginda ve egitim faaliyetlerinde akademik personelimiz ve ögrencilerimiz için yararli olacak” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA