Normallesmeyle Birlikte Gelinlikçilerde Yogun Mesai Basladi

Kontrollü normallesmeyle beraber ertelenen dügünler tekrar baslarken, gelinlikçiler de yogun talebe yetismek çaba harciyor. Stresli geçen kapanma sonrasi dügün yapacak olan genç kizlar gösterisli gelinliklere ilgi gösterirken, sadece nikah yapacak olanlar ise daha sade modelleri tercih ediyor.

Normallesmeyle Birlikte Gelinlikçilerde Yogun Mesai Basladi
Korona virüs salginiyla birlikte ara verilen dügün ve nikahlar, kontrollü normallesmeyle beraber tekrar basladi.

Yazin da etkisiyle yogunlasan dügün, nisan ve nikahlar için gelin adaylarinin siparislerini yetistirmeye çalisan gelinlik moda evleri yasanan yogunluktan memnun. Yeni normallesmeyle piyasa canlanirken, dügün hazirligi yapan çiftlerin bazilari gelinlikleri satin almak yerine kiraliyor. Stresli geçen kapanma sonrasi dügün yapacak olan genç kizlar gösterisli gelinliklere ilgi gösterirken, sadece nikah yapacak olanlar ise daha sade modelleri tercih ediyor.

“Yogun taleplere yetismeye çalisiyoruz”

Gaziantep’te Beyaz Kugu Moda Evi Isletmecisi Nuray Odacioglu yogun taleplere yetismeye çalistiklarini belirterek, “Salgin yüzünden tüm firmalar gibi bizim islerimiz de kötü oldu, ertelemeler, iptaller oldu. Siparis aldigimiz ürünler elde kaldi. Bu süreçte herkes sikintilar yasadi. Sektör olarak da çok etkilendik. Yasaklar bittikten sonra Allah’a binlerce sükür islerimiz normale dönmeye basladi.

Su anda çok iyiyiz. Özel siparislerimiz, dikimlerimiz olsun gayet güzel sekilde devam etmeye basladi.

Iptal edilen dügünler de yenilerine eklenince yogun bir taleple karsilastik. Biz de bu taleplere yetismeye çalisiyoruz” dedi.



“Tercihler kiralama oluyor”

Genelde tercihlerin kiralamadan yana oldugunu vurgulayan Odacioglu, “Genelde önceden satin aliniyordu ama su an bütçe çok önemli bundan dolayi kiralik olarak daha çok tercih ediliyor. Nikahlarimiz çogaldi su anda, büyük dügünlerden ziyade nikahlara dönüs oldu onun için daha sade, daha az gösterisi olan elit gelinlikler de tercih ediliyor” seklinde konustu.



“En çok Helen modeller tercih ediliyor”

En çok Helen modellerin tercih edildigini ifade eden Odacioglu, “Su anda ‘Helen’ modellerimiz revaçta, bunun yaninda prenses, kabarik ve diger modellerimize de ilgi yogun. Nisanliklar, kina kiyafetlerimiz, bindallilar, renkli kabarik kiyafetlerimize de ilgi ve talepler mevcut. Her çesit gelinligimiz mevcut. Bunlar, tesettür gelinlik, kina ve nisan kiyafetleri var. Bütçe olarak tabii ki daha hesapli olmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kiralama 2 bin, satin alma 3 binden basliyor”

Gelinlik fiyatlariyla ilgili bilgi veren Odacioglu, “Ortalama bir fiyat söylemek gerekirse, kiralik fiyatlarimiz en alt kademede 2 bin liradan baslar, modelin isçiligine dogru yukari çikar. Satilik olanlar ise 3 bin liradan baslar tabii modele göre farkliliklar gösterir. Elimizden geldigince müsterilerimize yardimci olmaya çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kiralanan gelinliklere özel temizlik yapiyoruz”

Özellikle kiralanan gelinliklerin temizligine önem verdiklerini belirten Odacioglu, “Gelinligimiz kiradan geldikten sonra özel kuru temizlemelerimizde çok özen göstererek temizligini çok iyi bir sekilde yaptiriyoruz. Gelinlerimiz de muhakkak denemeler oluyor onun akabinde özel dezenfekten uygulaniyor ve bir gün süreyle kesinlikle baska bir kimseye denetilmiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA