MÜSIAD Saygi Kitapligi Farkli Serilerle Okurlarla Bulusacak

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) tarafindan "MÜSIAD Saygi Kitapligi" projesi hayata geçirildi.

MÜSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, Anadolu'nun yetistirdigi kiymetli is insani, akademisyen ve düsünürlerin Türkiye'nin entelektüel ve ekonomik seyrine yön verdikleri yasam öykülerini, gelecek nesillere aktarmak amaciyla gerçeklestirilen projenin ilk serisi, 5 kitap olarak okurlarla bulustu.

Projenin ilk serisinde Sabahattin Zaim, Nevzat Yalçintas, Adnan Büyükdeniz, Abdullah Tivnikli ve Sabri Ülker'in yasam serüvenleri, tecrübeleri ve hatiralari yer aliyor. Ömrünü ilim ve irfan çalismalarina vakfeden, is, akademi ve ticaret hayatinin önemli isimlerinin hayat hikayeleri, Dr. Sefik Memis editörlügünde ve farkli yazarlarin titiz çalismalari sonucunda derlendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan, bilgi, birikim ve tecrübe aktariminin, medeniyeti olusturan en büyük parçalardan biri oldugunu ifade etti.

Kaan, sunlari kaydetti:

"Bir büyük ilkenin, bir medeniyet tasavvurunun insani merkeze alan bir yasam anlayisinin disa vurumu olan MÜSIAD, bu sebepten, kisilerle kaim degildir. Ama kisilerden renk tasir. Bu saygin is dernegimizin her tuglasinda, bir münevverin, bir girisimcinin katkisi vardir. Onlar ki kimsenin ortada olmadigi, meydana çikmadigi zamanlarda hem var olmuslar hem de diger insanlar için bir izlek, bir patika olusturup yol açmislardir. Onlarin bu katkisini ortaya çikartip MÜSIAD'in beslendigi damari yeni dönemlere aktarmak, bu anlayisin katlanarak artmasini saglamak adina önemli bir çalisma baslattik. Muhtesem bir maziyi, ihtisamli bir gelecege baglamak adina hazirladigimiz Saygi Kitapligi serimiz, önemli bir boslugu dolduracaktir. Çünkü bu seride yer alanlar, kazanirken de harcarken de inançlari dogrultusunda hareket etmislerdir. Kazancin sadece dünyada degil, ukbada olacagina inanmis isimlerdir."

MÜSIAD Medya ve Kültür Ekonomileri Komitesi tarafindan hazirlanan çalisma, hayata geçirilmesi planlanan diger serileriyle devam edecek.

Kaynak: AA