Mobil Asi Ekipleri Mersin'de Hizmet Vermeye Basladi

İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) faaliyet gösteren firmalarda çalisan personele yönelik Covid-19 asi uygulamasi basladi. 3 doktor, 8 saglik personeli esliginde günlük 400’e yakin kisinin asilamasi yapiliyor. MTOSB’de yapilan asilamada Biontech asisi kullaniliyor.

Mobil Asi Ekipleri Mersin'de Hizmet Vermeye Basladi
Sabah saatlerinden itibaren baslayan ve firmalarin alfabetik sirayla çagirildigi asi uygulamasina yogun ilgi oldugu gözlendi. Türkiye’de bulunan organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk aile sagligi merkezi olan ve pilot bir uygulama olarak dikkat çeken Akdeniz Organize Sanayi Bölgesi Aile Sagligi Merkezinde yürütülen asilama çalismalarina çok sayida sanayici ve isçinin katilmasi dikkat çekti.

“Isçilerimiz bölgemizden ayrilmadan asilamalarini tamamlayabilecekler”

Konuyla ilgili bir açiklama yapan MTOSB Baskani Sabri Tekli, “Bölgemiz içerisinde aile sagligi merkezinin açilmasi adina ciddi bir çalisma yürüttük. Kisiye yönelik koruyucu saglik hizmetleri ile birinci basamak tani, tedavi ve danismanlik hizmetleri, sagligi gelistirici hizmetler ile anne-çocuk sagligi ve aile planlamasi hizmetlerinin verilmesi adina İçel Il Saglik Müdürlügümüz ile isbirliginde gerçeklestirdigimiz bu projenin aslinda OSB’ler adina ne kadar önem arz ettigini bugün görmüs olduk. Salgin ile mücadelede asilama büyük önem tasiyor. Isçilerimiz bölgemizden ayrilmadan asilamalarini tamamlayabilecekler. Bu da hem isçi sagligimiz açisindan önemli hem de üretim hatlarinda aksama yasanmasinin önüne geçecek. Üretim devamliligini ön planda tutarak, hizmeti ayagimiza kadar getiren basta Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.



“14 mobil asi ekibi olusturduk”

Il genelinde hizmet veren mobil asi ekipleri hakkinda bilgi veren Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz ise “Isçilerin yogun olarak bulundugu sanayi bölgelerinde olusturdugumuz mobil asi ekiplerimizle asilama hizmetimiz devam ediyor. Amacimiz is gücü kaybi olmadan sanayi bölgelerimizde çalisan isçilerimizi ve çalisanlari yerinde asilamak. Bu amaçla 14 mobil asi ekibi olusturduk. Serbest Bölge, Akkuyu NGS, Organize Sanayi Bölgesinde 3 ekibimiz, Kazanli ve Tirmil Sanayi Sitesinde 2 ekibimiz ve Küçük Sanayi Sitesinde ise 1 ekibimiz olmak üzere 14 mobil asi ekibimiz asilama hizmeti veriyor” diye konustu.

Il Saglik Müdürü Ceviz, mobil asi hizmetinin bu bölgelerde bulunan tüm firma çalisanlarinin asilari tamamlanincaya kadar sürecegini söyledi.

Kaynak: İHA