Manisa'da Organize Sanayi Bölgesinde Çalisanlara Kovid-19 Asilari Yapiliyor

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (MOSB) 225 firmada çalisan 58 bin 500 personelin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilanmasi için asilama istasyonlari kuruldu.

Manisa'da Organize Sanayi Bölgesinde Çalisanlara Kovid-19 Asilari Yapiliyor
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Saglik Merkezi'nde olusturulan asilama istasyonlarina gelen isçilerden randevusu bulunanlar hemen, randevusu olmayanlar ise randevulari olusturularak asilaniyor.

Altisarli gruplar halinde asilanan çalisanlar, yan etki olasiligina karsi bir süre bekledikten sonra mesailerine dönüyor.

Yunusemre Ilçe Saglik Müdürü Süleyman Souksu, gazetecilere yaptigi açiklamada, asilama sürecine organize sanayi bölgelerinde de hiz verdiklerini ifade etti.

Saglik Bakanliginin asilamada belirledigi hedef kitlelere yönelik hazirliklarini tamamladiklarini aktaran Souksu, süreci hizli ve güvenli bir sekilde tamamlamak istediklerini dile getirdi.

Souksu, "Amacimiz burada çalisan 50 binin üzerindeki çalisani, sahadaki zamanlarini ve ekonomik degerlerini kaybetmeden bir an önce asi vasitasiyla güvence altina alabilmek. Bugün itibariyla 4 ekiple basladik ama bunu daha da arttirmayi, ilerleyen süreçte fabrika bazinda yerinde asilama yapmayi da hedefliyoruz." dedi.

Ögleye kadar 400 randevu açildigini vurgulayan Souksu, çalismada ilk gün hedeflerine ulasildigini kaydetti.

Asilanan isçilerden Sercan Yilmaz, uygulamanin çalisanlar açisindan rahatlik ve güven getirdigini söyledi.

Çogu çalisanin isten sonra asilanmak için zaman bulamadigini aktaran Yilmaz, "Burada yapilmasi bizim için güzel bir imkan oldu. Böylelikle herkes asisini oldu." diye konustu.

Kazim Mert Süreci de daha önce 30 Haziran için randevu aldigini ancak bu olanak sayesinde hizlica asi güvencesine kavustugunu belirtti.

Kaynak: AA