Konya'da Tatli Su Balikçilari 'Vira Bismillah' Dedi

Türkiye'nin en önemli tatli su baligi üretim merkezlerinden Beysehir Gölü'nde, su ürünleri av yasaginin sona ermesinin ardindan balikçilar yeni sezona umutlu basladi Beysehirli balikçi Ibrahim Erdogan: 'Balikçinin da çiftçinin de umudu, ekmegi. Biz de bunun mücadelesini verecegiz. Insallah her arkadasimiz için bereketli bir sezon olur' 'Geride biraktigimiz 3 aylik yasak, bizim için 9 aylik av mevsimine hazirlik zamani oluyor. Sazan, levrek, yag baligi ve Çin sazani gibi baliklari avliyoruz'

Konya'da Tatli Su Balikçilari 'Vira Bismillah' Dedi
ABDULLAH COSKUN - Türkiye'nin en büyük tatli su gölü olan Konya'daki Beysehir Gölü'nde balikçilar, av yasaginin sona ermesinin ardindan "vira bismillah" diyerek sezonu açti.

15 Mart'ta baslayan av yasaginin 3 aylik aranin ardindan son bulmasiyla Beysehir Gölü'ne açilan balikçilar, sezonun bereketli geçmesi için dua etti.

"Vira bismillah" diyerek göle ag sermeye baslayan balikçilar, levrek, sazan baliklariyla tezgahlari süslemek istiyor.

Bazi balikçilar ise aglarini hazirlayarak teknelerinin eksiklerini giderdi. Tekne motorlarinin bakimlarini da yapan balikçilar, ava eksiksiz çikmak için yogun mesai harcadi.

Balikçilardan Ibrahim Erdogan, AA muhabirine, yeni sezondan umutlu olduklarini, ilk avin bereketli geçmesini beklediklerini söyledi.

Geçen sezonun tatli su balikçilari için zorlu geçtigini ifade eden Erdogan, sunlari kaydetti:

"3 aylik yasak zamaninda biz de hazirliklarimizi yaptik, aglarimizi onardik, teknelerimizin bakimlarini yaptik. Geride biraktigimiz 3 aylik yasak, bizim için 9 aylik av mevsimine hazirlik zamani oluyor. Sazan, levrek, yag baligi ve Çin sazani gibi baliklari avliyoruz. Bazi endemik türleri avlamak ise zaten yasak. Balikçinin da çiftçinin de umudu, ekmegi. Biz de bunun mücadelesini verecegiz. Insallah her arkadasimiz için bereketli bir sezon olur."

Erdogan, bölgeden çikan baliklarin fabrikalarda fileto haline getirildikten sonra Avrupa ülkelerine ihraç edildigini sözlerine ekledi.

Balikçilardan Celalettin Hekimbey ise sezonun her balikçi için bereketli geçmesini diledi.

Kaynak: AA