Iran Ile Nükleer Müzakereler Önümüzdeki Hafta Sonu Da Devam Edecek

ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman, Iran ile 2015 nükleer anlasmasina iliskin müzakerelerin önümüzdeki hafta sonu da devam edecegini ve 18 Haziran’daki Iran Cumhurbaskanligi seçiminin, müzakereleri karmasiklastiran bir faktör oldugunu belirtti.

Iran Ile Nükleer Müzakereler Önümüzdeki Hafta Sonu Da Devam Edecek
Avusturya’nin baskenti Viyana’da yapilan 4+1 ülkeleri arasindaki (Çin, Fransa, Almanya, Rusya, Ingiltere ve Iran) Iran ile 2015 yilindaki Ortak Kapsamli Eylem Plani’na (JCPOA) geri dönüs müzakereleri devam ederken, ABD’den, müzakerelerin gelecek hafta sonu da devam edecegi açiklamasi geldi. Alman Marshall Vakfi (GMF) tarafindan ABD’nin baskenti Washington D.C.’de düzenlenen sanal bir etkinlikte ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman yaptigi açiklamada, Iran ile JCPOA’ya geri dönüs müzakerelerin önümüzdeki hafta sonu da devam edecegini duyurdu. Sherman, "Müzakerelerin önümüzdeki hafta sonu yeniden baslayacagini biliyorum. Bence çok ilerleme kaydedildi, fakat kendi deneyimlerime dayanarak son ayrinti garantiye alinana kadar, bir anlasmamiz olup olmadigini bilemeyecegiz" ifadelerini kullandi.

Ayrica 18 Haziran’da yapilacak Iran Cumhurbaskanligi seçiminin, müzakereleri karmasiklastiran bir faktör oldugunu belirten Sherman, "Bu elbette, sadece birkaç gün içinde gerçeklesecek olan Iran Cumhurbaskanligi seçimleri nedeniyle karmasiklasiyor" dedi.

Kaynak: İHA