Göz Alici Mor Renkli Tarlalar 'Tekirdag Lavanta Günleri''nde Ziyaretçilerini Agirlayacak

Tekirdag'da bu yil ilk kez düzenlenecek "Tekirdag Lavanta Günleri" kapsaminda mor renkli tarlalarda çesitli etkinlikler düzenlenecek.

Çiçek açan lavanta tarlalari göz alici mor ve eflatun renkleriyle 2 gün boyunca ziyaretçileri agirlayacak.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, AA muhabirine, Tekirdag Lavanta Günleri'nin Valilik himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenecegini söyledi.

Trakya'da en fazla lavanta tarlasi bulunan ilin Tekirdag oldugunu belirten Hacioglu, "Kentte 1200 dekar alanda lavanta üretiliyor. Lavantanin tarimsal anlamda önemi büyük ama turizm açisindan da kente çok büyük katkisi var. Mor renkli tarlalar özellikle foto safari tutkunlarini ve vatandaslari kente çekiyor. Istanbul'un yani basindaki kentimizde neredeyse bütün ilçelerimizde lavanta tarlasi mevcut. Bunlarin çogu da foto safari tutkunlari için düzenlenmis durumda. Istanbul'a yakinligi ve bahçelerin harika donanimi ziyaretçileri buraya çekiyor." dedi.

Hacioglu, Tekirdag'in her mevsim ziyaretçileri büyüledigini ifade ederek, söyle devam etti:

"Lavanta konusunda daha da çok farkindalik olusturmak için 18-19 Haziran'da mor renkli bu güzellikleri herkesin görmesi için Tekirdag Lavanta Günleri düzenliyoruz. Burada halk oyunlari gösterileri, kitap okuma, plates etkinlikleri, müzik organizasyonlari ve fotograf çekimleri gibi etkinlikler olacak.

Ayni zamanda vatandaslarimiz lavantadan yapilan ürünleri de burada bulabilecek. Bu güzellikleri bütün kente ve ülkeye göstermek istiyoruz. Salgin stresini atmak isteyen herkesi buraya bekliyoruz."

Kente lavantalarin çiçek açmasiyla tarlalarda görsel sölen yasandigini dile getiren Hacioglu, herkesi etkinlige davet etti.

Kaynak: AA