El Sanatlari Kursunu Basariyla Tamamlayanlar Sertifikalarini Aldi

Tarsus Belediyesi tarafindan Dr. Turgut Erkutlu Bilim Egitim Sanat Kültür Akademisinde açilan el sanatlari kursunda basarili olan kursiyerlere sertifikalari verildi.

El Sanatlari Kursunu Basariyla Tamamlayanlar Sertifikalarini Aldi
Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Egitim, Sanat, Kültür Akademisi, açildigi günden bu yana binlerce yurttasa ev sahipligi yapmaya devam ediyor. 2020 yilinin Temmuz ayinda açilisi gerçeklestirilen akademi; bilim, egitim, sanat ve kültür alaninda binlerce kisinin ilgisini çekerken, bünyesinde açilan Ayse Lebriz Berkem Tiyatro Sahnesiyle de sanatseverlere hizmet veriyor.

Öte yandan, her yastan vatandasa yönelik, bilim, egitim, sanat, kültür alaninda bireylerin becerilerinin egitmenler gözetiminde arttirilmasi, gelisim saglamalari ve üretime katilmalarina olanak saglamak adina açilan kurslar oldukça ilgi görüyor.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Egitim, Sanat, Kültür Akademisi bünyesinde daha önce açilan piyano, gitar, resim kurslarinda basarili olan kursiyerlere sertifikalari dagitilirken, hali hazirda devam eden gitar, resim, baglama, el sanatlari, tiyatro ve robotik kodlama kurslarina yüzlerce kursiyer katiliyor.

El sanatlari kursunun tamamlanmasinin ardindan da kursiyerlerin sertifikalarinin dagitimi için tören düzenlendi.

Törende konusan Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Harun Dogan, “Gitar kursunda egitim alan 22, resim kursumuzda 53, baglama kursumuzda 11, el sanatlarinda 15, robotik kodlamada 36, tiyatro kursunda da 90 ögrencimiz var. Bu verilerden yola çikarak akademimizin gerçekten hayli ragbet gördügünü ifade etmemiz mümkün. Su ana kadarki basvuru sayimiz ise toplamda 679” dedi.



“Ürettiklerinizi alacak bir belediye var”

Baskan Bozdogan ise “Bugün el sanatlari kursunu bitiren arkadaslarimiza sertifikalarini verecegiz. Eskiden benim de gariban anam igne oyasi yapardi ve bunu degerlendirirdik. Onun sayesinde de okudum, doktor oldum, onun ürettikleriyle. Biz sizleri sadece yetistirip, sertifika vermek istemiyoruz. Sizlerin ürettiklerini de alip, kendi marketlerimizde, reyonlarimizda satip kazanç saglamanizi ve aile bütçenize ekonomik olarak bir katkida bulunmanizi istiyoruz. Sizler de bugün bu sertifikayi almakla yetinmeyin; ögrendikleriniz ile üretin, satamayiz diye korkmayin, ürettiklerinizi direkt olarak alacak bir belediyeniz var. Bu belediye sizin emeginizi, alin terinizi degerlendirecek bir belediye. Bunu asla unutmayin” diye konustu.



“Seçime degil gençlere yatirim yapiyoruz”

“Siyasetçiler seçim için yatirim yapar ama ben gençlerimizin, çocuklarimizin gelecegi için yatirim yapiyorum” diyen Bozdogan, Tarsus Belediyesinin çok güçlü bir belediye oldugunu söyledi.

Bozdogan, “Biz kimseye yedirmiyoruz, yemiyoruz, çalmiyoruz, çaldirmiyoruz. Her sey Tarsus’un gelecegi, çocuklarimizin gelecegi için. Önümüzdeki süreçte matematik, fizik ve robotik kodlamalarin oldugu ve çocuklarimizin teknolojik olarak en üst düzeyde yetismeleri için imkan saglayacak olan Çocuk Bilim Akademisi de açilacak. Bunun yaninda tekstil atölyeleri de açilacak. Biz istihdam da sagliyoruz, sadece belediyeye isçi almak degil, tekstil atölyesinde 144 isçi çalisacak, 144 eve ekmek gidecek. Bunu 5 ile çarparsaniz su kentteki 500-600 insanin ekmek parasi oradan çikacak. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu verdiniz, onun için hepinize tesekkür ediyorum ama emin olun verdiginiz emaneti de çalisarak hep çalisarak en iyi sekilde kullaniyoruz. Bu çalismanin sonucunda tertemiz bir Tarsus geliyor, isil, isil parlayan bir Tarsus, tarihiyle, turizmiyle, tarimiyla, sanayisiyle, sanatiyla, kültürüyle ve tüm Türkiye’de herkesin giptayla bakacagi bir Tarsus geliyor. Artik insanlar disarida Tarsus Belediyesini çok farkli bir sekilde anlatiyorlar, yerlere göklere sigdiramiyorlar. Bunun tek bir nedeni var; emin olun bosa bir kurusunu harcamiyoruz, yaptigimiz her seyde mutlaka ne olursa olsun göstererek, seffaf bir sekilde, sizlere hesap vererek, neyi nasil yaptigimizi anlataraktan, meclisi izlerseniz tek tek izah ediyorum. Tarsus Belediyesinin parasi tamamen halka dönüyor. Hizmetle dönüyor, 2 yilda 200’den fazla açilisla dönüyor. Biz reklami fazla sevmeyiz. Reklamla isimiz de yok, istersek her tarafa boy, boy ilanlar verir neler yaptigimizi tek tek gösteririz. Yaptigimiz asfaltla övünecek degiliz, yaptigimiz kaldirimlarla da övünmeyecegiz, yaptigimiz temizlikle de övünmeyecegiz ama sunla övünecegiz; bu kentin çocuklari, bu kentin gençleri, bu kentin bu kentin kadinlari bu ülkede eger en iyi sekilde yasam kalitesine sahip oluyorsa iste bununla övünecegim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA