Dogankent Beldesine Eleme Ve Paketleme Tesisi

Yozgat’in Sorgun ilçesine baglik Dogankent beldesinde yapilan KOP destekli eleme ve paketleme tesisinin montaj çalismalari basladi.

Dogankent Belediye Baskani Dogan Sungur, AA muhabirine, eleme ve paketleme tesisinin bölgedeki önemli bir eksikligi giderecegini söyledi.

Tesis ile tarimsal ürünlerin tarladan alinip, paketlenerek satisa sunulacagini ifade eden Sungur, "Yozgat ve ilçeleri özellikle nohut ve mercimek üretimi konusunda Türkiye'de önemli bir yere sahip. KOP destekli, Sorgun Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile ortaklasa hazirladigimiz proje kapsaminda, öncelikle baklagil paketleme tesisinin kurulmasini planliyoruz. 3 milyon 180 bin lira bedelli projemizin hayata geçmesi için sayili günler kaldi.” dedi.

Sungur, tarim alanindan teslim alinacak ürünlerin tesiste islenip paketlenerek, dogrudan pazara sunulacagini, proje için 690 bin lira ödenek tahsis edildigini belirtti.

Tesiste renk ayirma ünitesi ile ürünlerin tüketiciye daha kaliteli ulasacagini aktaran Sungun, "Bu durum katma degeri yüksek üretim yapan, ekonomik anlamda daha gelismis çiftçilerin ortaya çikmasini da saglayacaktir." diye konustu.

Sungur, yeni hazirladiklari "KOP Ile Tohumlarimiz Eleniyor" adli projenin de mali destek almaya hak kazandigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA