CHP Grup Baskanvekili Özkoç, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(AK Parti'li Akbasoglu'nun 'NATO Zirvesi'nin kazanani Türkiye'dir' sözleri) Onlarin beklentisi, Biden'in sözlerine içeride ve disarida tam tevekkül eden bir Cumhurbaskani. Kendi gelecegiyle ilgili Biden'a hangi güvenceleri verdi, bunu bilen AKP iktidari oldugu için, söz konusu olan Türkiye'nin çikarlari degil kendi çikarlari oldugu için böyle bir memnuniyet duyuyorlar' 'Bizim için Oguzhan Asiltürk'ün ne dedigi degil, Temel Karamollaoglu'nun ne dedigi ve durusu önemlidir. Sarayin suyunu içmis insanlarin ne söyledigine bakmayiz, diktatörlere karsi dimdik duran insanlarla kol kola yürümeye devam ederiz'

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu'nun "NATO Zirvesi'nin kazanani Türkiye'dir" sözlerine karsilik, "Onlarin beklentisi, Biden'in sözlerine içeride ve disarida tam tevekkül eden bir Cumhurbaskani. Kendi gelecegiyle ilgili Biden'a hangi güvenceleri verdi, bunu bilen AKP iktidari oldugu için, söz konusu olan Türkiye'nin çikarlari degil kendi çikarlari oldugu için böyle bir memnuniyet duyuyorlar." dedi.

Özkoç, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, "Sakarya'da 2 milyon metrekarelik bir arazinin Ethem Sancak ve ortagi Talip Öztürk'e bedava verildigini" iddia etti.

Söz konusu arazinin zemin güçlendirmesi ile bir kisminin kamulastirmasinin devlet eliyle yapildigini öne süren Özkoç, "Sancak'in, Katar ordusuyla birlikte 2 yil önce ücretsiz devraldigi Sakarya'daki Tank Paleti Fabrikasinda bugüne kadar hiç üretim yapmadigini ve devletten aldiklarinin yanina kar kaldigini" savundu. Engin Özkoç, "Hem Sakarya Milletvekili hem de CHP'nin Grup Baskanvekili olarak soruyorum, benim ülkemin milyarlarca liralik kaynagina neden Ethem Sancak, Talip Öztürk oturdu?" sözlerini sarf etti.

Türkiye'nin tank üretimini, en büyük ortagi Türk ordusu olan yerli sermayeyle yapmasi gerektigini dile getiren Özkoç, bunu yapacak güç, mühendis ve birikimin ülkede bulundugunu vurguladi.

CHP'li Özkoç, vatandasin, iktidarin her söylemine inandigini ve oy vermeye devam ettigini belirterek, 19 yillik AK Parti iktidarinda yerli uçak, yerli araba, yerli uçan araba yapilacaginin ve aya gidileceginin vadedildigini animsatti. Özkoç, "Bir milletle böyle dalga geçilir mi? Insanlar bu kadar hafife alinir mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar küçültülür mü?" sorularini yöneltti.

Eski Ticaret Bakani Ruhsar Pekcan hakkindaki iddialari hatirlatan Özkoç, "Ruhsar Pekcan ile ilgili açilmis tek bir dava yok. Milletin manzara karsisindaki suskunlugu onlari rahatlatiyor. Sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan, sanatçilardan hiç ses çikmiyor. 'Yargilanmali' diye bas bas bagiran CHP ama Türkiye Cumhuriyeti'nin dinamiklerinden tek ses yok." diye konustu.

- "Bu müsilaj anlayisini ortadan kaldirmaliyiz"

Organize suç örgütü elebasi Sedat Peker'in, Içisleri Bakani Süleyman Soylu hakkindaki iddialarina da deginen Özkoç, Soylu'nun, "mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin" adini hem savciya vermesi hem de Meclis'te açiklamasi gerektigini söyledi. Özkoç, "Hala o koltukta nasil oturuyorsun? Bütün kirli islerde elin var. Mafya, uyusturucu, cinayetlerle ilgili elin var, Türkiye'de darbe kalkismasi yapip elini kolunu sallayip gidenlerin hiçbirini yakalayamadin. Senin gücün millete yetiyor." görüsünü paylasti.

Engin Özkoç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, ABD Baskani Joe Biden ile görüsmesinde sözde Ermeni soykirimi iddialarinin gündeme gelmemesini elestirerek, "Içimi en çok acitan sey, gülüyor. Bu atanlar, tutanlar, 'Milliyetçiyim' diye içi yananlar, bunu görüp de vicdaniniz acimiyor mu? Uyku uyuyabiliyor musunuz bu aldatmaca karsisinda? Suriye'de 13 sehidimiz oldugu zaman, evlatlarimizin cenazeleri daha kalkmadan AKP kongresini iptal etmeyip kongrede ayni gülüsü yapan Erdogan'in o gülüsünü iyi bilirim. O gün de içimi yakmisti, bugün de içimi yakiyor." dedi.

Merkez Bankasinin 128 milyar dolarlik rezervinin nereye gittigini soran Özkoç, bu tutarin, iktidarin yandaslarina akitildigini, öte yandan 2019 yilinda 700 bin kisinin daha yoksullastigini savundu.

Erken seçim isteyen Özkoç, "Bir an önce sandik basina gitmek gerekir. Türkiye'nin basina müsilaj gibi bela olmus bir iktidari, nefes aldirmayan, insanlarimizi yokluga ve perisanliga sürükleyen bu müsilaj anlayisini ortadan kaldirmaliyiz." ifadesini kullandi.

- "Ermeni soykirimi iddialari onlarin umurunda degil"

Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Özkoç, AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu'nun, "NATO Zirvesi'nin kazanani Türkiye'dir" sözlerine iliskin su degerlendirmelerde bulundu:

"Bu basari midir? Utanç degil midir? Türkiye'nin hakli davasinin Cumhurbaskani tarafindan görmezden gelinmesinin açik ve net bir itirafi degil midir? Peki AKP Grup Baskanvekili bunu bir basari olarak neden görmektedir? Çünkü onlarin beklentisi, Biden'in sözlerine içeride ve disarida tam tevekkül eden bir Cumhurbaskani. Kendi gelecegiyle ilgili Biden'a hangi güvenceleri verdi, bunu bilen AKP iktidari oldugu için, söz konusu olan Türkiye'nin çikarlari degil kendi çikarlari oldugu için böyle bir memnuniyet duyuyorlar. Ermeni soykirimi iddialari onlarin umurunda degil. Biden'dan S-400 ile ilgili, F-35 ile ilgili bir cevap var mi? Yok. Suriye ile ilgili NATO Zirvesi'nden bir açiklama geldi mi? Yok. 'Kazasiz belasiz atlattik.' diye memnun oluyorlar."

CHP Grup Baskanvekili Özkoç, bir gazetecinin, "Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk'ün, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu'na iliskin elestirilerde bulundugunu" belirtmesi üzerine, "Bizim için Oguzhan Asiltürk'ün ne dedigi degil, Temel Karamollaoglu'nun ne dedigi ve durusu önemlidir. Sarayin suyunu içmis insanlarin ne söyledigine bakmayiz, diktatörlere karsi dimdik duran insanlarla kol kola yürümeye devam ederiz." diye konustu.

Kaynak: AA