Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Egitimi Verildi

Nevsehir Belediyesi, ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ egitimine ev sahipligi yapti. Egitime katilan hayvanseverler, sertifika ve ’Hayvan Koruma Görevlisi Karti’ almaya hak kazandi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Egitimi Verildi
5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ve Hayvanlarin Korunmasina Dair Uygulama Yönetmeligi hükümleri ve Il Hayvan Koruma Kurulu kararlari dogrultusunda düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ egitimi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü Kapadokya Egitim Merkezi (KAPEM), Nevsehir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ve Doga Koruma ve Milli Parklar Nevsehir Sube Müdürlügü isbirliginde verilen egitime hayvanseverler büyük ilgi gösterdi. Egitim ilk bölümünde, Nevsehir Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Tekin Keçeci tarafindan katilimcilara Hayvan Bakimi ve Beslenmesi, Hasta Hayvanin Taninmasi, Kedi ve Köpeklerde Paraziter Enfeksiyonlar, Zoonoz Hastaliklar (Insan ve hayvanlarin birbirlerine bulastirabildikleri hastaliklar) ve Hayvan Davranislari konularinin yani sira Ev Hayvanlarinin Korunmasina Dair Avrupa Sözlesmesi, 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ve Hayvanlarin Korunmasina Dair Uygulama Yönetmeligi konularinda bilgiler verildi.

Programin ögleden sonraki bölümünde ise Nevsehir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Metin Basbug tarafindan katilimcilara Nevsehir Hayvan Kasabasi tanitildi. Kasaba içerisinde yapilan çalismalar hakkinda hayvanseverlere bilgiler veren Basbug, buradaki gerçeklestirilen uygulamalar hakkinda sorulari cevaplandirdi.

Egitimin sonunda katilimcilar ’Hayvan Koruma Görevlisi Karti’ sahibi olmaya hak kazandi.
Kaynak: İHA