Türkiye'nin En Önemli Cerrahlari Adana'da Bulusuyor

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Dernegi’nin düzenledigi Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali’nin ev sahipliginde bu yil ilki düzenlenecek olan Anorektal Canli Cerrahi Kursu, 18-19 Haziran tarihleri arasinda 20’yi askin canli ameliyat ile gerçeklestirilecek.

Ameliyatlar Türkiye’nin önemli üniversitelerinden alaninda en tecrübeli ve yetkin hocalari tarafindan gerçeklestirilecek ve online olarak ulusal ve uluslararasi düzeyde cerrahlarla paylasilacak. Ameliyatlari online ortamda Türkiye’den bin civarinda cerrahin takip etmesi bekleniyor.

Iki gün içerisinde yaklasik 20 civarinda ameliyatin yapilacagi ve sonuçlarin degerlendirilecegi organizasyonla iliskili olarak Çukurova Üniversitesi Balcali Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Ismail Cem Eray ve Doç. Dr. Ahmet Rencüzogullari, yaptiklari açiklamada böylesine önemli bir organizasyona ev sahipligi yapacak olmaktan büyük mutluluk yasadiklarini vurguladilar.

Türkiye’nin cerrahi alanda sayili bilim adamini Adana’da agirlayacaklarini belirten Eray ve Rencüzogullari, “Türkiye’nin çesitli üniversitelerinden alaninda yetkin ve degerli çok sayida hocamizin katilacagi bu bilimsel etkinlikte canli gerçeklestirilecek cerrahiler en etkin ve teknolojik yöntemlerle gerçeklestirilip sonuçlari degerlendirilecek. Yine online olarak Türkiye’deki cerrah meslektaslarimiz tarafindan takip edebilecek” ifadelerini kulandilar.
Kaynak: İHA