TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Mandal, SÜ'de Yürütülen Asi Çalismalari Hakkinda Bilgi Aldi

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret ederek, Tip Fakültesi ve Veteriner Fakültesinde yürütülen asi çalismalariyla ilgili bilgi aldi.

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Mandal, SÜ'de Yürütülen Asi Çalismalari Hakkinda Bilgi Aldi
TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ile bir araya geldi. Ziyarette; Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Çiftci, Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat ile Selçuk Üniversitesi Asi Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganis ve Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Genetik Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Koçak da eslik etti.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve yönetim ile birlikte Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesini ziyaret eden TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, mRNA Covid-19 Asisi Gelistirilmesi Projesi’nin yürütüldügü laboratuvarlari inceledi; proje hakkinda Doç. Dr. Nadir Koçak’tan bilgi aldi. Veteriner Fakültesini de ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal’a, Prof. Dr. Osman Erganis’in yürütücülügünde hazirlanan, Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumundan Faz-1 klinik çalisma için onay alarak Ankara Sehir Hastanesinde uygulanmaya baslanan, Inaktif Covid-19 Asisi Gelistirilmesi Projesi hakkinda bilgiler verildi.

Kaynak: İHA