Perihan Savas, 'Sultanbeyli Uluslararasi Kisa Film Yarismasi'na Konuk Oldu

Usta oyuncu Perihan Savas, Sultanbeyli Belediyesi tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen, "Sultanbeyli Uluslararasi Kisa Film Yarismasi" kapsamindaki söylesiye katildi.

Suat Köçer'in sunumunu üstlendigi "Beyazperdeden Beyazcama Bir Usta: Perihan Savas" baslikli söylesi, belediyenin sosyal medya platformlarindan çevrim içi gerçeklestirildi.

Savas, oyunculuk adina çalismayi çok sevdigini dile getirerek, 4 sezon boyunca rol aldigi "Çukur" dizisinde genç oyuncularla ve genç bir ekiple çalismasinin kendisine yeni tecrübeler kazandirdigini söyledi.

"Çukur"un hikayesini çok begendigini ve mutluluk duydugu bir proje oldugunu ifade eden Savas, dizide kendi karakterinin tam tersi bir rolü canlandirdigini dile getirdi.

Usta oyuncu, dizide canlandirdigi "Sultan" karakteriyle ortak yönünün evlatlarina sahip çikmak olduguna isaret ederek, "Sultan için evlat, torun her seyden önce geliyor. Onunla bir ortak yönümüz bu. Benim de özel hayatimda Perihan olarak evlatlarim ve torunlarim bambaska." dedi.

Yeni bir projede kendisi için önemli unsurun senaryo oldugunun altini çizen Perihan Savas, "Çukur gibi siki bir senaryo gelirse hazirim. Hikayeyi çok sevmistim. Ilk iki bölüm geldiginde senaryolari pes pese okumustum ara vermeden nefessiz." diye konustu.

Savas, bugün dizilerin hikaye zorlugu çektigi yorumunu yaparak, sunlari kaydetti:

"Gerçekten dogru bir hikaye yakalamak çok zor. Mesela Çukur'un farkli versiyonlarini yapiyorlar. Ben onu da dogru bulmuyorum. Baktigimiz zaman aslinda ülkemizde o kadar çok hikaye var ki. TRT de çok güzel dönem isleri yapiyor. Gerçekten iyi yapildiysa dönem dizilerini seviyorum. Dönem dizilerinde de teklif gelirse rol almayi düsünürüm. Psikoloji konulu dizileri de begeniyorum. Bize hayatin içinde yasananlari gösteriyor."

Ayni zamanda Sultanbeyli Uluslararasi Kisa Film Yarismasi'nda jüri baskani olan usta oyuncu, gençlerin çalismalarini begendigini dile getirerek, yarisma vasitasiyla basarili belgesel ve filmlerin ortaya çiktigini aktardi.

Gençlere firsat tanimak adina kisa film yarismalarini önemsedigini söyleyen Savas, gençleri tesvik etmek, yeni yetenekleri ortaya çikarmak amaciyla böyle organizasyonlari düzenleyen belediyelere ve kurumlara tesekkür etti.

Kaynak: AA