(ÖZEL) Çok Sevdigi Köpegi Ölünce Acisi Hafiflesin Diye Öldügü Yere Sembolik Mezar Yaptirdi

Antalya’da bir yildir besleyip büyüttügü köpegine otomobil çarpan santiye bekçisi, köpegi için öldügü noktaya sembolik mezar yapip üzerine fotografinin bulundugu tahtadan bir de mezar tasi koydu. D-400 Kumluca Antalya Karayolunda duble yol yapim çalismasi yapan firmanin santiyesinde güvenlik görevlisi olarak çalisan Cemal Kaya, köpegin ölüm ve dogum tarihlerini yazip bir de fotografini koydugu mezarda ölüm sebebine ’Maganda kurbani’ diye yazdi.

(ÖZEL) Çok Sevdigi Köpegi Ölünce Acisi Hafiflesin Diye Öldügü Yere Sembolik Mezar Yaptirdi
Kumluca ilçesinde yol yapim santiyesinde güvenlik görevlisi olarak çalisan Cemal Kaya, 1 yil önce sahiplenip büyüttügü 1,5 yasindaki köpegi Marko’nun ölüm haberini alinca adeta yikildi. Santiyedeki arkadaslarinin Marko’ya otomobil çarptigini söylediklerinde saka yapildigini zanneden ancak olay yerinde telef olan köpegiyle karsilasan Cemal kaya, köpegini öldügü yere gömüp yeri belli olsun diye bir de temsili mezar yaptirdi. Köpegi öldükten sonra 15 gün boyunca kendine gelemedigini söyleyen Cemal Kaya, "Çok üzüldüm. Agladim. Bayagi bir etkilendim. En az 15 gün kendime gelemedim. Sembolik bir mezar olusturdum. Acim dinsin diye. Üzüntüm biraz hafiflesin diye" dedi.



"O üzülünce biz de çok üzüldük"

Cemal Kaya’nin mesai arkadasi Mehmet Baki, “Cemal abi bizim santiyenin güvenligi burada. Sürekli giris çikis yapiyoruz. Her zaman bu adami görüyoruz. Biz bir ekip olarak çalisiyoruz. Bir de Cemal amca asiri güleç bir insan. Sürekli bizi güler yüzle karsiliyor. Biz onun güler yüzüne alisigiz. Bir gün içeri girerken, Cemal abinin suratinin asik oldugunu gördüm. Aracimla tekrar geri geri geldim. Cemal abi ne oldu dedim. Bana oglum öldü dedi.

Abi senin oglun nasil ölür dedim. Biz burada çalisiyoruz. Bizim neden haberimiz yok. Öldü, onu araba vurdu orada dedi.

Abi nasil araba vurur dedim. Kendi oglu sandim. Içim parçalandi. Kim olsa içi parçalanir. Öyle bir sey olduysa Cemal abi neden hala burada çalisiyor dedim. Cemal abi emin misin dedim. Ya araba vurdu yukarida Marko’ya deyince olay çözüldü. Haa dedik. Marko küçüklükten beri kendi köpegi. Evladi kadar çok sevdigi için ’çocugum’ dedi.

Hepimiz çok üzüldük. Çünkü Cemal abiyi her zaman güler yüzlü görüyoruz. O üzülünce biz de çok üzüldük” dedi.



"Öyle bütünlesmistik ki benimle resmen konusuyordu"

Ölen köpegine mezar yapan Cemal Kaya (58), “Bir senedir benim elimde büyüdü. Artik onunla bütünlesmistik. Öyle bütünlesmistik ki benimle resmen konusuyordu. Gözümün içine bakiyordu. Yani ne dedigimi anlayabiliyordu. Çok seviyordum. Ben santiyenin güvenligine görevliyim. Santiyeye giren yabanci plakali araçlarin hepsini taniyordu. Yani nereye gitsem pesimden geliyordu. Onunla bir bütün halindeydik. Ben de çok seviyordum. Santiye de çok seviyordu. Ben hayvanlari çok seviyorum. Sadece kedi köpek degil hepsiyle bir diyalogum, bagim var" diye konustu.



"Saka yaptiklarini zannettim"

Marko ile manevi bir bagi oldugunu söyleyen Cemal Kaya, "22 Mayis’ta aksam saat 19.30’da telefon geldi. Arkadaslar dedi ki Marko’ya araba çarpti. Ben inanmadim tabi. Kosarak yukariya geldim. Insallah bana saka yapiyorlar dedim. Arabanin çarptigi yerden buraya kadar gelip burada öldügünü gördüm. Sadece iç kanamadan ölmüs. Herhangi bir yarasi yoktu. Öldügü halde gözü yasiyor gibi bakiyordu. Çok üzüldüm. Agladim. Bayagi bir etkilendim. En az 15 gün kendime gelemedim. Sembolik bir mezar olusturdum. Acim dinsin diye. Üzüntüm biraz hafiflesin diye. Zaman zaman mezarin basina geliyorum. Tabi bu bir insan gibi degerlendirilmez ama insandan daha sadik daha iyi bir dost. Her seyimi, acilarimi, sikintilarimi bile Marko’yla paylasip gideriyordum. Onunla manevi bir bagim vardi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA