'Ögretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini Gelistirme Projesi' Sertifika Töreni Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ilahiyat Fakültesi ve Sakarya Il Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile düzenlenen “Ögretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini Gelistirme Projesi”nin sertifika töreni Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda pandemi tedbirlerine uygun sekilde gerçeklestirildi.

'Ögretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini Gelistirme Projesi' Sertifika Töreni Düzenlendi
Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus ile projede görev alan ögretim üyeleri ve projede yer alan ögretmenler katildi.

Projenin tanitim filminin gösterimiyle baslayan programin açilis konusmalari Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan tarafindan yapildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan yaptigi konusmada egitimin arz ve talep tarafinin oldugunu belirterek egitimde talep tarafinin daha dinamik oldugunu, arz tarafinda yer alan egitimcilerin dinamik tarafa ayak uydurma mecburiyetinde olduklarini söyledi.

Rektör Savasan, “Su ihtiyacimiz açik sekilde ortada; gençlere, çocuklara bir sekilde onlarin diliyle ulasmak mecburiyetindeyiz. Hem dilimizi onlara uyarlamak zorundayiz hem de alan yetkinliklerimiz olsa bile yetkinliklerimiz içinde zaman içerisinde olusan eksiklikleri de gidermemiz lazim” dedi.

Egitimde yeni yollar, metotlar bulmak gerektigini ve bu konuda yapilan çalismalarin önemli oldugunu kaydeden Prof. Dr. Savasan, bu yenileme, yenilenme kapsaminda programa dahil olan hocalara mütesekkir olduklarini ifade etti.

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bostanci, yaptigi konusmada projenin Il Milli Egitim Müdürlügünün destegi, fakülte hocalarinin fedakarliklari ve Sakarya’da görev yapan imam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Arapça ögretmenlerin talep, azim ve sebatlariyla hayat buldugunu belirterek projenin tamamlanip sertifika törenini yapiyor olmaktan dolayi Fakülte olarak mutluluk duyduklarini belirtti.

Prof. Dr. Bostanci, hadis, tefsir, Arapça klasik ve modern metinler, medya Arapçasi, Arapça Gramer gibi basliklarda on haftalik Arapça Metin Okuma programindan olusan ve kurumlar arasi is birligi ile gerçeklesen projenin Türkiye’de baska sehirlere de örnek olacagina ve Sakarya’nin egitimine katki saglayacagina inandiklarini kaydetti.

Projede gönüllü olarak yer alan ögretmenlerin on hafta boyunca programa sabir ve sebatla devam etmelerinin her türlü takdirin üzerinde oldugunu belirten Dekan Bostanci, basta imam hatip okullari olmak üzere Sakarya egitimine her türlü katkiyi vermeye, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da devam edeceklerini, ögretmenlerden talep gelmesi ve milli egitim müdürlügünün de desteklerinin sürmesi halinde bu projeyi gelecek ögretim yilinda da daha da gelistirerek devam ettirme niyetinde olduklarini söyledi.



Sakarya Il Mili Egitim Müdürü Fazilet Durmus ise yaptigi açilis konusmasinda, Sakarya Üniversitesi’ndeki diger fakültelerle de ortak çalismalari bulundugunu kaydederek bu projeye desteklerinden dolayi Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savasan’a, projeye kendi mesailerinden fedakarlikta bulunarak katki sunan Ilahiyat Fakültesi ögretim üyelerine ve gönüllü olarak katilan ögretmenlere tesekkürlerini iletti.

Programin devaminda Akyazi Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Ögretmeni Melike Seyma Ayyildiz ögretmenler adina bir tesekkür konusmasi yapti. Ardindan projede görev alarak ders veren Ilahiyat Fakültesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Hayati Yilmaz, Prof. Dr. Osman Güman, Doç. Dr. Hamza Ermis, Doç. Dr. Ali Karatas ve Ögr. Gör. Reda Elsayed’e Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan tarafindan tesekkür belgesi verildi.

Program, projede yer alan ögretmenlere katilim belgelerinin Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan tarafindan takdim edilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA