Kanal Istanbul'un Ilk Köprüsünün Çalismalari Tüm Hiziyla Sürüyor

Karayollari 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak: 'Su anda santiyemizde 165 personelimiz çalismakta olup, is kalemlerimiz ve çalismalarimiz artarak devam edecektir' 'Köprüyü, 2 yil gibi kisa bir süre içerisinde tamamlayip hizmete alacagiz' 'Kendi çalisma alanimizda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaskanimizin, Bakanimizin (Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu) talimatlari dogrultusunda amacimiz bir an önce bu çalismayi belirtilen süreden daha kisa sürede tamamlamak. Bu nedenle çalismalarimiza odaklanmis durumdayiz'

Karayollari 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kanal Istanbul güzergahinda yapilacak ilk köprünün çalismalarinin tüm hiziyla sürdügünü söyledi.

Çolak, Kanal Istanbul güzergahinda yapilacak ilk köprünün temel atma töreni çalismalarina iliskin basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin Türkiye'nin her yerinde büyük projelere devam ettigini dile getiren Çolak, bu projelerden yapim çalismalari bitenlerin hizmete açildigini, hizli bir sekilde yeni projelere baslandigini söyledi.

Bakanlik tarafindan yürütülen Kanal Istanbul çalismalari kapsaminda Basaksehir-Kayasehir-Bahçesehir yolu üzerindeki geçisi saglayacak Sazlidere köprüsünün santiyesinde basin açiklamasini gerçeklestirdiklerini kaydeden Çolak, "Çalismalarimiz 29 Mayis'ta baslamis olup hem bati hem dogu pilonunda çalismalarimiz hizlanarak artmaktadir. Su anda santiyemizde 165 personelimiz çalismakta olup, is kalemlerimiz ve çalismalarimiz artarak devam edecektir." diye konustu.

Çolak, köprüye iliskin teknik bilgilere deginerek, ana açikligi 440 metre uzunlugundaki köprünün, sag ve solda yer alan 210 metrelik yan açikliklariyla birlikte uzunlugunun 860 metreye ulasacagini, yaklasim viyadükleri ile toplam uzunlugun 1.618 metre olacagini anlatti.

Yapim süresinin 3 yil olarak düsünüldügünü dile getiren Çolak, yüklenici ile bu sürenin kisaltilmasi noktasinda görüsmeler gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Çolak, kule yüksekligi 196 metre olacak köprünün 4 gidis 4 gelis olmak üzere 8 seridinin bulunacagini kaydederek, köprüyü, 2 yil gibi kisa bir süre içerisinde tamamlayip hizmete alacaklarini vurguladi.

- "Çalismalarimiz tüm hiziyla sürmektedir"

Turgay Çolak, çalismalarin durduguna iliskin iddialarin bulunduguna dair bir soru üzerine, "Hayir, dogru degil. Çalismalarimiz tüm hiziyla iki kule temelinde de devam etmektedir. Arkamda gördügünüz bati kule temelde ve karsimizda dogu kule temelde kazimiz sürmektedir." açiklamasinda bulundu.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin çalismalari zorlastirdigina iliskin bir soruya karsilik Çolak, "Biz kendi çalisma alanimizda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaskanimizin, Bakanimizin (Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu) talimatlari dogrultusunda amacimiz bir an önce bu çalismayi belirtilen süreden daha kisa sürede tamamlamak. Bu nedenle çalismalarimiza odaklanmis durumdayiz." ifadelerini kullandi.?
Kaynak: AA