Israil Polisinden Kudüs'te Filistinlilere Müdahale Açiklamasi 33 Yarali

KUDÜS – Israil polisinin, isgal altindaki Dogu Kudüs’ün Eski Sehir bölgesinin çevresinde, asiri sagci Yahudilerin Dogu Kudüs'ün Sam Kapisi'nda "Bayrak Yürüyüsü”nü protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 33 kisi yaralandi.



Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamada, Israil polisi, Dogu Kudüs’ün Eski Sehir bölgesi çevresinde Filistinli gençlere plastik mermi ve ses bombalariyla müdahale etti.

Polisin ayrica gerçek mermi kullandigina vurgu yapilan açiklamada, 33 kisinin yaralandigi belirtildi.

Açiklamada, Israil polislerinin gerçek mermisiyle yaralanan bir Filistinli kadinin, Kizilay’a bagli ilk yardim ekiplerince engellendigi ve yarali kadinin gözaltina alindigi kaydedildi.

Bazi Filistinlilerin de Israil polisi tarafindan siddetle darbedilerek yaralandigi ifade edilen açiklamada, 6 kisinin çesitli hastanelere kaldirildigi aktarildi.

- Bayrak yürüyüsünde Hazreti Muhammed’e hakaret

Asiri sagci Yahudiler, Sam Kapisi’nda düzenledikleri provokatif “Bayrak Yürüyüsü”nde Islam Peygamberi Hazreti Muhammed’e hakaret etti.

Israil polisi korumasinda Sam Kapisi’nda toplanan yaklasik 5 bin fanatik Yahudi, ellerindeki Israil bayraklariyla uzun bir süre gösteri düzenledi.

Gazetecilere ve etraftaki bazi Filistinli gençlere de satasan Yahudiler, ayrica “Araplara ölüm” sloganlari atti.

Itamar Ben-Gvir ile Betzalel Smotrich gibi asiri sagci milletvekillerinin de aralarinda bulundugu fanatik Yahudiler, zaman zaman bölgede gerilimi arttirdi.

Uzun süren gösterinin ardindan fanatik Yahudiler, Sam Kapisi’ndan Eski Sehir bölgesinin Yafa (El-Halil) Kapisi’na dogru yürüyüse geçti.

Yahudiler, Yafa Kapisi’ndan Eski Sehir’deki Yahudi mahallesinden Mescid-i Aksa’nin güney bati duvari olan Burak (Aglama) Duvari’na ulasti.

Bölgede yasanan olaylarda en az 6 Filistinli, Israil polisince gözaltina alindi.

Kaynak: AA