Hayvanseveri Darp Ettigi Iddia Edilen Vatandas Konustu

Eskisehir’de bir hayvansever kadini darp ederek çenesini 4 yerden kirdigi iddia edilen Sabih Bozok, suçlamalari kabul etmeyerek, “Ben ne kadina ne de köpege siddet uyguladim. Tamamen yalandir. Ben hayvanseverim. Kadin bana saldirdi, oglu yumruk atti” dedi.

Hayvanseveri Darp Ettigi Iddia Edilen Vatandas Konustu
Eskisehir’de sokak hayvani besledigi sirada Aysun Korkar isimli hayvansever ile mahalle sakini Sabih Bozok arasinda mamalarin koyuldugu yer konusunda tartisma, sonrasinda ise Aysun Korkar’in yaralanma görüntüleri kisa sürede sosyal medyaya düsmüstü. Yapilan kontrollerinde çenesinde 4 yerinde kirik tespit edilen ve ameliyata alinan Korkar’in tedavisi hastanede sürüyor. Kisa sürede Türkiye’nin gündemine oturan görüntülerde suçlanan Sabih Bozok, kendisinin hayvanlara ve kadina zarar vermedigini söyledi.



“Ben de bir hayvanseverim, hayvan düsmani degilim”

Kendisinin de bir hayvansever oldugunu ifade eden Bozok, “Olayin geçtigi Akpinar mahallesinde bulunan evimi 6 yil önce satin aldim. Evi satin aldigimda 8 yavru köpek vardi. Bu 8 yavruyu 7 ay besledim. Daha sonra köpeklere vermek üzere kaynattigim etlerin içine biri zehir atmis. Bunun üzerine 3 köpegi veterinere getirdim. Bundan sonra benim köpek kulübem vardi. Bu kulübemi diger köpekler için biraktim. Dükkândan çikan artiklari da köpeklere götürüyordum. Bundan dolayi komsularim rahatsiz oluyordu. Tepki göstermislerdi. Ben hayvan düsmani degilim, hayvan dostuyum” dedi.



Olayin öncesinde ve sonrasinda yasanan olaylari anlatan Sabih Bozok, sunlari söyledi:

“Bu arkadaslar yaklasik 7 ay önce bu köpeklere bakmaya basladilar. Besleme yapilan alanla, köpeklerin bulundugu alan birbirini tutmuyor. Kulübe benim evimden 50 metre ilerdeyken, kemikler evimin önüne atiliyordu. Bunu söylememe ragmen tepkiyle yaklasti. Argo cümleler kullandi. Bütün komsularima ayni sekilde yaklasiyor. O et ve kemikleri etrafa saçiyordu. Biz toplayip kulübe önüne koymamiza ragmen tekrardan alip evlerimizin önüne atiyordu. Bunu defalarca yapti. En son arkadaslara dedim ki, ‘Benim çektigim videoyu silersin’ ama buraya atildigi zaman bunlari yemezler. Burada sinek, böcek ve pislik dolar. Buradaki insanlar mikroba bulasir. Bunun hesabini kimse veremez dedim.”

“Kadin, oglunun kafa darbesi ile yaralandi”

Olayin yasanma anini da anlatan Bozok, kadina ve köpege siddet uygulamadigini ifade etti.

Bozok, yasanan hadiseyi söyle anlatti:

“Hanimefendi konuyu tamamen yalan söylüyor. Ellerinde kayit var. Bana saldirdiklari görüntüyü atmiyorlar. Ben de bir hayvanseverim. Gelin orada bulunanlara, oturanlara sorun. Hayvansever oldugumu onlardan ögrenin. O kadinin yapmis oldugu besleme yanlis. Ben uyardigim için kadin bana saldirdi. Arkamdan sarildi. Oglundan aldigim yumrukla ben kendimi kurtarmaya çalistim. Kafa atarken ben çekilince annesine kafayi oglu atti. Ben kesinlikle kadin ve hayvana saldirmadim. Kesinlikle yalan. Görgü sahitlerim zaten bu konunun pesindeler. Hanimefendiye ’pardon’ diyerek elimi uzatmadim”
Kaynak: İHA