Eski Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'a 7 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Firari eski emniyet müdürü Cemil Ceylan, ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasi aldi.

Hakkinda yakalama karari olan ve teslim olmayan Cemil Ceylan, emniyetin fiziki takibi sonucu 8 Ekim 2020 tarihinde Ankara’nin Etimesgut ilçesinde yakalanmisti. Emniyetteki ifadesinde FETÖ’ye üye olmadigini söyleyen Ceylan, hiçbir haberlesme programini kullanmadigini ve örgüt yöneticileriyle irtibat kurmadigini ifade etmisti.

Firari eski emniyet müdürü Ceylan hakkinda hazirlanan iddianamede, “Süphelinin, Facebook Messenger görüsmelerinin ekran görüntüleri alinmis, bu görüsmelerde yurt disiyla ilgili konusmalar ve Mrakc Cey isimli kisiyle ise FETÖ yargilamasi sürecinde basvurulacak bilgilerle ilgili yazismalar yapildigi görülmüstür. Yine cep telefonunda, Fetullah Gülen kastedilerek ’büyügümüzden notlar’ adi altinda örgütsel motivasyon saglayan yazismalarin bulundugu belgenin oldugu görülmüstür” ifadeleri yer almisti.

Tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilan Ceylan, Ankara 13. Agir Ceza Mahkemesinde görülen karar durusmasinda mütalaaya iliskin son savunmasinda, “30 yillik meslek hayatimda farkli rütbelerde terörle mücadelede yer aldi. Yapmis oldugum istihbari operasyonlarda birçok terör saldirisini önledim. 9 aydir tutukluyum bedenen ve zihnen çok yoruldum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Esasa iliskin son savunmasini yapan Ceylan’in avukati ise müvekkilinin teslim olmamasindaki nedeni, FETÖ’cülerle ayni sekilde degerlendirilmek istememesi olarak nitelendirdi.

Ceylan hakkinda kararini açiklayan mahkeme heyeti, suçun sabit görülmesi, hakkindaki yakalama kararina ragmen teslim olmamasi ve yurt disina kaçis hazirliginin somut olarak belirlendigini ifade ederek saniga ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yil 6 ay hapis cezasi verdi.
Kaynak: İHA