Cezayir'de Parlamento Seçimlerini Ulusal Kurtulus Cephesi Kazandi

Cezayir Bagimsiz Ulusal Seçim Idaresi (ANIE) Baskani Muhammed Serfi, Cezayir’de cumartesi günü düzenlenen Ulusal Halk Meclisi’ndeki 407 temsilcinin belirlenecegi seçimlerde 105 sandalyeyi, Ulusal Kurtulus Cephesi (FLN) partisinin kazandigini duyurdu. Seçimlere katilim orani düsük seviyede yüzde 23 olarak kayitlara geçti.

Cezayir'de Parlamento Seçimlerini Ulusal Kurtulus Cephesi Kazandi
Cezayir’de Ulusal Halk Meclisi’ndeki 407 temsilcinin belirlenmesi için cumartesi günü düzenlenen seçimlerin sonuçlari netlesti. Cezayir Bagimsiz Ulusal Seçim Idaresi (ANIE) Baskani Muhammed Serfi yaptigi açiklamada, seçimlerde kayitli seçmenlerin üçte birinden daha azinin oy kullandigini ve Meclis’te çogunlugu elde etmek için gereken 204 sandalyeden 105’ini Ulusal Kurtulus Cephesi (FLN) partisinin kazandigini kaydetti.

Serfi, Baris Toplumu Hareketi’nin (MSP) 64, Demokratik Ulusal Birlik (RND) partisinin 57 ve Bagimsiz adaylarin ise 78 sandalye kazandigini belirtti.

Seçimlerin protestolarla baslatilan barisçil degisim dinamigini güçlendirdigini ifade eden Serfi, "Protestolarla baslatilan barisçil degisim dinamigi güçleniyor" dedi.



Seçimlere yüzde 23 katilim oldu

ANIE, 24 milyondan fazla kayitli seçmenin bulundugu ülkede, sadece 5,6 milyon seçmenin oy kullandigini ifade ederken, seçimlere katilim orani yüzde 23,03’lük rekor düsük bir katilim oldu. Seçimlerde ayrica, 1 milyondan fazla geçersiz oy kullanildigi bildirildi.

Öte yandan Cezayir’de 2019 yilinda patlak veren protestolarda halk, yolsuzlugun sona ermesini ve ordunun siyasetten çekilmesini talep etmisti. Yetkililer ise gösterileri, ulusal bir yenilenme ani olarak överek, protestolari tutuklamalarla baski altina almislardi.
Kaynak: İHA