BUSKI'ye ISG Alaninda Önemli Ziyaret

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Is Sagligi Güvenligi Arastirma ve Gelistirme Enstitüsü’nden (ISGÜM), BUSKI’ye ziyaret gerçeklestirildi. ISGÜM Baskani Sakine Ovacilli’nin baskanligindaki heyetin ziyaretinde, is sagligi ve güvenligi konularinda BUSKI çalismalari ve olasi isbirlikleri konusuldu.

BUSKI'ye ISG Alaninda Önemli Ziyaret
Su ve Kanal Idareleri arasinda TSE’den (Türk Standartlari Enstitüsü) ILK TS EN ISO 45001, Is Sagligi ve Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesini alan BUSKI, sürekli iyilestirme ve gelistirme hedefleri dogrultusunda çalismalarindaki standartlarini yükseltecek projelere imza atmaya devam ediyor. Is Sagligi ve Güvenligi konusunda yürürlükteki mevzuatlara uygun olarak Isyeri Hekimi ve Is Güvenligi Uzmanligi hizmetlerini titizlikle uygularken, personelinin ISG konusundaki farkindaligini artiracak egitimler, saha denetimleri, periyodik is ekipmanlari kontrolleri, personellerin saglik muayeneleri ve ihtiyaç duyulan Kisisel Koruyucu ve Donanimlarinin temini süreçleri de dikkatle yürütülmektedir. Bu çalismalarin yaninda, BUSKI olarak Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin ilgili birimleri ile yakin isbirligine de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, Bakanligin, Is Sagligi ve Güvenligi Arastirma ve Gelistirme Enstitüsü (ISGÜM) Baskani Sakine Ovacilli teknik bir heyetle birlikte BUSKI’nin bu alandaki çalismalarini görmek ve bu alanda olasi isbirliklerini degerlendirmek üzere ziyaret gerçeklestirdi.

1960’li yillarin sonunda Dünya Bankasi projesi kapsaminda kurulmus olan Ankara merkezli, Istanbul, Izmir, Kocaeli, Bursa, Adana ve Kayseri illerinde de Laboratuvar Müdürlükleri bulunan ISGÜM’ün Baskani Ovacilli tarafindan gerçeklestirilen ziyarette, Is Sagligi ve Güvenliginin kurumlar ve çalisanlar basta olmak üzere tüm toplum açisindan önemine dikkat çekildi. Ziyarette, karsilikli isbirligi kapsaminda yapilabilecek proje ve çalismalarda ayrica degerlendirildi. Is sagligi ve güvenliginin, isyerindeki çalisma sürecinin yürütülmesi esnasinda insan sagligina zarar verebilecek tüm kosullardan korunma amacini tasidigini belirten Ovacilli, "Is sagligi ve güvenligi çalismalari, çalisanlari korumayi, üretim ve isletme güvenligini saglamayi hedeflemektedir. Isverenlere bu alanda düsen yükümlülük, çalisanlarin da aktif katilimini saglayarak, tüm tedbirleri alip, kazalarin önüne geçilmesini saglamaktir" diye konustu.

Is sagligi ve güvenligini uygulamada BUSKI’nin örnek bir tablo çizdigini gözlemlediklerini ifade eden Ovacilli, BUSKI’nin yönetimini ve ISG Birimi basta olmak üzere tüm çalisanlari tebrik etti. Çalisanlarin sagliklari ve mutluluklarinin kendileri için ‘olmazsa olmaz’ önemde oldugunu vurgulayan BUSKI Genel Müdür Yardimcisi ve ayni zamanda ISG Isveren Vekili Ismail Gerim, “Hayattaki her olumlu gelismenin temelinde, ‘önce insan’ felsefesi yatmaktadir. Toplumun temel tasi aile kurumundan binlerce insanin çalistigi devasa isyerlerine kadar sosyal yapilarin devamliliklari, insana verilen deger ile mümkündür. Basta Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Alinur Aktas olmak üzere Genel Müdürümüz ve tüm yönetim kadrosuyla birlikte BUSKI olarak, ‘önce insan’ diyoruz. Isyerindeki verimliligin ve huzurun, çalisan mutlulugundan geçtigine inaniyoruz. Bu dogrultuda, is sagligi ve güvenliginin bütün gereklerini harfiyen yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA