Baskan Çopuroglu Açiklamasi 'Milletvekillerinin Çalismasi Otomatik Sisteme Kaydediliyor'

AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, belediye baskanlari ve milletvekillerinin çalismalarinin sisteme otomatik kaydedildigini, seçimlerde adaylarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan belirli kriterlere göre belirlenecegini söyledi. Kayseri Seker Fabrikasi’nin yapilacak olan seçimiyle ilgili de Baskan Çopuroglu; "Çiftçimiz nereye oy verirse biz onunla çalisiriz" dedi.

Baskan Çopuroglu Açiklamasi 'Milletvekillerinin Çalismasi Otomatik Sisteme Kaydediliyor'
AK Parti Kayseri Il Baskani Saban Çopuroglu; sanayicilerin bazi ürünlerin fiyatlarindan sikayetçi oldugunu söyleyerek; "Sanayicilerle zaman zaman görüsüyoruz. Bir araya geldigimizde bizden talepleri oluyor. Bunlardan bir tanesi sunta, suntalam gibi gibi ürünlerin bulamadigindan sikayetçiler. Bize bir bilgi geldi, dediler ki; ’Kayseri’deki tedarikçiler mdfyi stokluyorlar, mal satmiyorlar’. Malin pahali olmasi kötü bir sey ama stoklanmasi çok kötü bir sey. Taraflari tek tek dinledik böyle bir sey yapan var mi? Varsa böyle bir sey ne Kayseri tüccarina yakisir, ne inandigimiz dine yakisir ne de siyaseten yanlis olur diye uzun uzun konusmalar yaptik. Sikayet eden arkadaslarimiz depoda mal stoklanmadigini ancak fiyatin yüksek oldugunu söyledi.

Fiyatin yüksek olmasi çok dogru ve baska bir sey. Plastik hammadde ile sikayetler vardi. Yavas yavas bu is oturuyor. Tüm dünyada bu var. Türkiye’deki fiyat artislarina baktigimiz zaman aslinda bizim ham madde üreticilerimizin biraz önünden alinmis olunuyor. Dünyada mdfnin 280 Euro oldugunu söylediler. Dünyada 280 iken kimse ’yok kardesim ben 15-20 Euro’ya satiyorum’ diyemez" dedi.



"Belediye baskanlarimiz makamlarini hak ediyor"

Mevcut belediye baskanlarinin hakkiyla çalistiklarini ifade eden Baskan Çopuroglu; "Biz eger belediye baskanlarimizla olan diyalogumuzu ve diger seylerle olan diyalogumuzu ’17-0 daha ne yapabiliriz’ diyerek yan gelip yatabilirdik. Öyle olunca ne olacak, biraktiginiz gibi bulamiyorsunuz. Üzerine koymaniz lazim. Çünkü bu seçim her 5 senede bir geliyor. Çok ilginç bir sey daha yaptik. Daha önce belediye baskan adayi göstermedigimiz belediye baskanlarimizla da yakin diyalog içerisindeyiz. Belediye baskanlarimizin mevcut bulunduklari makamlari hak ettikleri, hakkiyla da çalistiklari kanaatindeyim" diye konustu.



"Seçimlerde listeler tazelenir mi?

Milletvekillerinin sahadaki çalismalarinin otomatik olarak sisteme kaydedildigini ve seçim döneminde kimin çalisip çalismadigina bakilacagini aktaran Baskan Çopuroglu; "Hiçbir arkadasima ’sunu girin, bunu girmeyin’ demem. Niye diyeyim salak miyim?" dedi.

Çopuroglu; "Belediye baskanlarimizin hepsi genç. Milletvekilleri seçimine 2 sene var. Sayin cumhurbaskanimiz kimi isaret eder bilmem ama biz milletvekillerimizin çalismasini söyle yorumluyoruz; kriterlerimiz sunlar. Milletvekilinin sahadaki çalismalari. Milletvekilinin çalismalari belli, her gün sisteme giriliyor. Bugün mesela Taner bey, Hülya hanim Kayseri’de. Hangi belediye baskanimiz nereye gitmis sisteme giriliyor. Dolayisiyla sayin cumhurbaskanimiz önüne alacak, kimin çalisip çalismadigina bakacak. Sayin cumhurbaskanimiz isterse ’Getirin Kayseri’yi’ dediginde bir özet var. Hakkaniyetle bilgi giriliyor. Hiçbir arkadasima ’sunu girin, bunu girmeyin’ demem. Kim nerede, ne is yapiyor otomatik olarak giriliyor. Girildigi zaman da karsiligini görüyor. Milletvekilligi seçimlerinde tabi ki su da olacak. Temayül olacak. Ikincisi vatandas içerisinde anket çalismasi yapildi. Sonuçlar elhamdülillah bizim açimizdan iyi. Anket çalismasi disinda ’gizli müsteri’ dedigimiz bir faktörümüz var. Dolayisiyla milletvekillerimizde bunlarin hepsine bakiliyor" seklinde konustu.



"Çiftçi kime oy verirse onunla çalisiriz"

Yakin zamanda yapilacak olan Kayseri Seker Fabrikasi’nin seçimiyle alakali da görüslerini belirten Baskan Çopuroglu; çiftçinin oyunu verdigi isimle çalisacaklarini kaydetti.

Çopuroglu; "Kayseri Seker’de 7 Temmuz’daki seçimde bildigim kadariyla Erkan Öztürk isminde bir beyefendinin adayligiyla alakali yazilar var. Ben analiz uzmani degilim. Hüseyin Akay’i da dinliyoruz. Biz; özellikle çiftçimize ’suraya oy ver’ modunda degiliz. Çiftçi zaten yapilan islemi, cebine gireni görüyor. Elde ettigiyle kanaati neyse oyunu kullanir. ’Ahmet’e oy ver, Mehmet’e oy ver’ gibi kistasla çikarsak yanlis yapariz. Bizim kafamizda herhangi bir adres tarif etme söz konusu degil. Ama Hüseyin Akay baskanimiz bilançolarini çarsaf çarsaf yayinliyor. Elde ettigi bilgilerle varsa farklilik vatandas zaten sikayet ediyor. Bizim açimizdan çiftçimiz nereye oy verirse biz onunla çalisiriz" ifadelerini kullandi.

"Yakin zamanda EYT ile ilgili bir çalisma yok"

Yakin tarihte EYT ile ilgili bir çalisma olacagini duymadigini da aktaran AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu; "Vatandas istiyor ki ’ben parayi yatirdim, neyi bekliyorum’? Bununla alakali yakin bir zamanda ben çalisma oldugunu duymadim. Yakin tarihte açiklanabilirligiyle alakali bende bir bilgi yok. 2023 seçimlerine gelindigi zaman bir çalisma olur mu? Bende böyle bir bilgi yok. O gün geldiginde farkli bir sey olursa hep birlikte paylasiriz" dedi.

Kaynak: İHA