Baraj Manzarali Deprem Konutlari Tatil Köylerini Aratmiyor

Malatya’nin Kale ilçesinde Karakaya Baraji çevresine insa edilen 134 daireli Mahmut Dursun Toplu Konutlari, manzarasiyla tatil köylerini aratmiyor.

Baraj Manzarali Deprem Konutlari Tatil Köylerini Aratmiyor
24 Ocak 2020 tarihinde Elazig’in Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklügündeki deprem sonrasi Malatya’da binlerce ev hasar görmüstü. Deprem sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in talimatiyla bir an önce deprem konutlarinin insa edilmesi için Toplu Konut Idaresi (TOKI) girisimlere baslamisti. Bu kapsamda Malatya’da geride kalan 16 ayda TOKI tarafindan insa edilen konutlarin bir kismi tamamlanarak depremzede vatandaslara teslim edildi.

Depremin etkisini yogun olarak hissettirdigi Kale ilçesinde bulunan 134 daireli Mahmut Dursun Toplu Konutlari’nda da depremzedeler oturuyor. Bölgede depremzedeler için Karakaya Baraji’nin çevresine insa edilen deprem konutlari, manzarasiyla tatil köylerini aratmiyor.

“Manzarasi süper, huzur var”

Deprem konutlarinda yasayan Cengiz Aslan, evinin manzarasinin çok güzel oldugunu belirterek, “Deniz manzarali evimiz, baraj gölüne bakiyor. Manzarasi süper, huzur var. Evimiz agir hasarliydi, yikim karari verildi.

Tercih ettik burayi, evleri görünce hosumuza gitti. Istanbul’u terk ettik. 37 sene Istanbul’da yasadim. Terk ettim, geldim ve buraya yerlestim. Ekmegimiz de burada, Rabbim devletimizden razi olsun” dedi.



“Evlerimizi begendik çok güzeller”

Deprem konutlarinda yasayan Zeynep Altun, yeni evinde yasamaktan dolayi mutlu oldugunu ifade ederek, “Deprem oldu, bize bu evler çikti. Oturuyoruz, mutluyuz. Evlerimizi begendik çok güzeller, sag olsun devletimiz iyi yapmis. Baraj manzarali, bahçemin önünde çiktigi için daha mutluyum. Kaloriferci, temizlikçi var. Mutluyuz, çevremiz temiz. Daha önce toprak bir evde oturuyordum, evim yikildi. Depremde baya basimiza yikildi. Baya çadirda yasadik, simdi evimizde mutluyuz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA