Aziziye Gençlik Merkezi Her Hafta Düzenlenen Farkli Etkinliklerle Gençleri Bulusturuyor

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Aziziye Gençlik Merkezindeki gönüllüler, her hafta düzenledikleri kitap okuma halkalari, beslenme ve hijyen egitimi, Kudüs ve Mescid-i Aksa anlatimlari, zeka oyunlari ve çesitli sportif etkinliklerle gençleri bir araya getiriyor.

Aziziye Gençlik Merkezindeki gönüllü liderler, gençlik merkezi atölye çalismalarina katilan gençlere her hafta farkli etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Insan odakli çalismalari kapsaminda gençlerin hem sosyallesmesi hem de gelisimi için faaliyet düzenleyen liderler, her hafta kitap okuma halkalari, beslenme ve hijyen egitimi, Kudüs ve Mescid-i Aksa anlatimlari, zeka oyunlari ve çesitli sportif etkinlikleri düzenliyor.

Aziziye Gençlik Merkezi Gönüllü Egitim Timi üyesi Seydanur Tokatli öncüllügünde her ay iki farkli kitap, okunmasi için gençlere dagitiliyor. Okuduklari kitaplari tahlil yaparak öne çikan noktalari anlatan gençlere kitap okuma aliskanliginin yani sira ifade yeteneklerini de gelistirmeleri için firsat sunuluyor.

Gönüllü diyetisyenlerden saglikli beslenme ve hijyen konusunda bilgi alan gençler, atik poset ve plastik malzemeleri de toplayarak çevre ve dogayi kirletmemek için topluma mesajlar da veriyor.

Gençlik Merkezi müzik atölyesinde gitar egitimi alan Medine Çinar, gönüllü çalismalarina gitariyla katilarak çocuklara söyledigi sarkilarla eglenceli ortam olusturuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sebebiyle spor yapmaktan uzaklasan gençler, kendileri için özel hazirlanan parkurda spor yapmanin yani sira düzenlenen yarismalarla mücadele ederek eglenceli zaman geçiriyor.

Aziziye Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Kumbasar, faaliyetlerle ilgili yaptigi açiklamada, spordan sanata, kültürel faaliyetlerden gönüllülük faaliyetlerine kadar birçok alanda gençlere hizmet verdiklerini belirtti.

Aziziye Gençlik Merkezine sadece gönüllerin gelmedigini anlatan Kumbasar, "Kentteki bir özel rehabilitasyon merkezi ile isbirligi yaparak özel çocuklari her hafta gençlik merkezinde agirliyoruz. Gönüllülerimiz de çocuklarimizin fiziksel ve mental gelisimleri için katki da bulunuyor. Bu tür gönül odakli çalismalarimiz devam edecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA