Antalya'da 'Falez Isiklandirma Projesi'nin Iptal Edildigi Açiklandi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, halkin ve sivil toplum örgütlerinin çevre hassasiyetini dikkate alarak Falez Isiklandirma Projesi'ni iptal ettigini açikladi.

Böcek, yaptigi yazili açiklamada, projenin 25 yildir kentteki belediye baskanlari tarafindan gerçeklestirilmek istendigini belirtti.

Böcek, ilgili kurumlardan alinan izinler ve belirlenen sartlar dogrultusunda uygulamaya geçirilmesini planladiklari projeyi 1 kilometrelik alanda bölgeye canlilik kazandirmak ve falezlerde yasanan ölümlü kazalarin önüne geçmek amaciyla hazirladiklarini vurguladi.

Çevre hassasiyeti gösteren vatandaslar ve sivil toplum örgütlerinin elestirilerini dikkate aldiklarina isaret eden Böcek, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Falezlerdeki dogal yasama zarar verecegi yönündeki görüslerinin kamuoyunda yarattigi endise ve elestiriler üzerine 'Falez Isiklandirma Projesi'ni tamamen iptal ettik. Çevre odakli her projemizde, siyasi görüs ayirt etmeksizin tüm kesimlerin fikirlerini dikkate aliyor, 'Biz birlikte yapariz' sloganiyla kentin yarari için en dogru karari vermeye özen gösteriyoruz."

Yapici olan, çözüm sunan, dogru ve akilci her görüsün kendileri için önemine vurgu yapan Böcek, "Çevre ve doga dostu Antalya hedefimiz dogrultusunda halkimizla inatlasmadan, sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun sesine kulak vererek bilime ve teknige dayali projelerimizle kamu yararini gözeterek hareket etmeye devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA