18. Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatrolari Senligi Sona Erdi

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlügünün ev sahipliginde gerçeklesen 18. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Senligi sona erdi.

18. Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatrolari Senligi Sona Erdi
Bu yil 18’incisi düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Senligi sona erdi. Tiyatro bahçesinde düzenlenen senlikte Trabzon, Istanbul, Ankara ve Bursa devlet tiyatrolarindan olusan 4 oyunu sergilediklerini dile getiren Van Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Gül Urgan Yildiz, “Ilki Trabzon Devlet Tiyatrosunun hazirladigi ‘Oz Büyücüsü’ oyunu ile açilan senligimizde; Istanbul Devlet Tiyatrosu tarafindan ‘Ne Dersiniz’ oyunu, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafindan ‘Altin Kiz’ oyunu ve Bursa Devlet Tiyatrosu tarafindan ise ‘Sinco Akilli Sincap’ isimli oyun sahnelendi” dedi.

Senlige çocuklarin yani sira ailelerin de yogun ilgi gösterdigini belirten Yildiz, “Salonumuz gibi düsünerek 200-250 çocugumuzu agirlayacagiz diye planliyorduk. Ancak bazi günler oldu 700 çocugumuzu burada agirladik. Gerçekten çocuklarimizin artik sosyallesmeye ve bu tür etkinliklere çok ihtiyaci var. Ailelerin de, çocuklarin da ilgisi çok güzel. Hepsinin çok mutlu olduklarini görüyoruz. Çocuklarin disinda bebeklerimiz bile geldi. Normalde çocuk oyunlarinda bebeklerimiz biraz zorlanirlar ama dün bir bebegimiz, oyun boyunca seyretti ve hiçbir sorun çikarmadi” ifadelerini kullandi.

8-15 Haziran tarihleri arasinda süren senlikte oyunlarin günde iki seans seklinde sahnelendigini sözlerine ekleyen Yildiz, “Her gün oyunlarimiz saat 11.00 ila 14.00 arasinda oynandi. Giristen itibaren düzenimiz sosyal mesafe kurallarina göre planlandi. Yine dezenfektan, ates ölçümü ve HES kodu ile seyircilerimizi aliyoruz. Insallah pandemi yoluna girer ve asilanmayla birlikte eylül, ekim ayi itibariyle eski günlerdeki gibi sahnelerimizde bulusmayi diliyorum” diye konustu.

Oyunlari çocuklari ile birlikte zevkle seyrettiklerini belirten vatandaslar ise “Çocuklar bu süreçte sosyal yasantidan bir hayli uzaklastilar. Simdi böyle sosyal yasama karismalari onlari hem psikolojik hem de sosyal açidan olumlu yönde etkiliyor. Insallah devami gelir” dediler.
Kaynak: İHA