Üniversite Egitimini Yarida Birakip Organik Yumurta Üretimine Basladi

Istanbul’da üniversite egitimini yarida birakarak memleketine dönen Simge Turgut, organik yumurta üretimi için tavuk çiftligi kurdu.

Üniversite Egitimini Yarida Birakip Organik Yumurta Üretimine Basladi
Istanbul’da üniversite egitimini sürdürürken aldigi bir karar ile egitimini yarida birakan ve memleketi Yozgat’in Çekerek ilçesine gelen Simge Turgut, kendi birikim ve imkanlariyla tavuk çiftligi kurdu. Turgut, içerisinde yemleme ve sulama sistemlerinin de oldugu çiftlikte satin aldigi 450 tavuk ile organik yumurta üretimine basladi.

Havalarin güzel oldugu zamanlarda tavuklari disari çikarip dogal ortamda beslenmelerini de saglayan Turgut, günde ürettigi ortalama 300 yumurtayi ilçe merkezinde satarak vatandaslarin organik yumurta tüketmesini sagliyor.

Tavuklarin her gün beslemesini ve bakimini yapan Turgut’un en büyük yardimcisi da esi oluyor.

Kendi imkanlariyla kurdugu tavuk tesisinde organik yumurta üretimi yapan Turgut, “Istanbul’da yasiyordum. Ailem burada yasiyor. Bu ise dayimla ortak olarak basladim. Tavuk çiftligimizi kurduk hiçbir destek almadik su an için. Ama ilerleyen dönemlerde devletten destek alacagim. Kadinlarin bu isi yapamayacagini düsünen var, çekinen kadinlarimiz da var ama biz istedigimiz zaman her isi basarabiliriz buna inaniyorum. Ben de o nedenle bu ise yöneldim, çok mutluyum” dedi.

Tavuk sayisini ilerleyen dönemlerde 5 bine çikarmayi düsündügünü de belirten Turgut, “Tavuklarin sabahlari yemini, suyunu veriyoruz. Sürekli kontrollerini yapiyoruz, asilarini veriyoruz. Su an 450 tavuk aldik. Ilerleyen zamanlarda 5 bin tavuga çikarip yerimizi daha da genisletmek istiyoruz. Tavuklarimiz yumurta tavuklari. Yilda 250-390 arasinda yumurta veriyorlar. Yumurta üzerine isimizi ilerletmek istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA