Sivas'ta Köprü Yapimi Için Sondaj Çalismasi Sirasinda Yol Çöktü

Belediye Baskani Hilmi Bilgin: 'Burada yaklasik 10 metre çapinda 22 metre derinliginde bir göçük var ve altinda da su var. Daha önceki sebebini teknik olarak tam tespit edemedik ama ya bir kaçak var veya alttaki bir göçükten dolayi olusmus adeta eksi 22 metre derinliginde bir obruk var'

Sivas'ta Köprü Yapimi Için Sondaj Çalismasi Sirasinda Yol Çöktü
Sivas'ta köprü yapilacak alanda sondaj çalismasi sirasinda yolun bir bölümü çöktü.

Dedebali Mahallesi Dedebali Caddesi'nde belediye ekipleri tarafindan Aksu Deresi üzerine yapilacak köprü için sondaj çalismasi yapildigi sirada yold 10 metre çapinda ve 22 metre derinliginde göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle polis ve belediye ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldi.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bilgin, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, sehirdeki trafik sorununu çözmek için çesitli bölgelerde çalismalar yaptiklarini söyledi.

Bölgede köprü yapimi için çalisma baslattiklarini belirten Bilgin, "Ekiplerimiz zemin etüdü çalismalarini yaparken buradaki göçügü tespit etti. Bugün de köprü insaati baslamadan önce yapilacak altyapi çalismalarini daha saglam yapmak adina yapilan çalisma esnasinda böyle bir göçük olustu. Allah'a sükrediyoruz daha önceden tespit edildigi için bugün yürütülen çalismalar sirasinda bir can kaybi olmadi." dedi.

Ekiplerin hizli sekilde olaya müdahale ettigini dile getiren Bilgin, sunlari kaydetti:

"Burada yaklasik 10 metre çapinda 22 metre derinliginde bir göçük var ve altinda da su var. Daha önceki sebebini teknik olarak tam tespit edemedik ama ya bir kaçak var veya alttaki bir göçükten dolayi olusmus adeta 22 metre derinliginde bir obruk var. Insallah bugün mevcut kanalizasyon hattini yeni hatti deplase edecegiz. Buradaki su akintisini durdurduktan sonra yarin etrafini genisleterek, altyapi durumunu da görerek, gerekli tedbirleri alarak köprü insaatimiza devam edecegiz."

AFAD ve ilgili ekiplerin de bölgede inceleme yapacagini aktaran Bilgin, çevredeki evlerin bosaltilmasi konusunda gerekmesi halinde tedbir alacaklarini sözlerine ekledi.

Çalisma sayesinde yasanmasi muhtemel bir olumsuzlugun da önüne geçildigini söyleyen Bilgin, "Böyle planli bir çalisma olmasa herhangi bir zamanda aniden burada bu göçügün olusma ihtimali de ortaya çikti. Bu noktada adeta iyi niyetle baslatmis oldugumuz bir çalisma bir afeti de insallah önlemis oldu." diye konustu.

Kaynak: AA