Misir'da Bir Dairede Bulunan 'Hazineye' Yargi Karariyla El Konuldu

Misir'in baskenti Kahire'nin zengin semtlerinden birindeki bir dairede bulunan tarihi eser, mücevher ve antikalara el konuldugu belirtildi.

Misir yerel basininda yer alan haberlerde, yargi karariyla Zemalik semtindeki bir daireye el konuldugu ve içindeki tarihi parçalarin da korumaya alindigi ifade edildi.

Kahire Mahkemesinde söz konusu daireye yönelik el koyma kararini uygulamaktan sorumlu Müstesar Amr Memduh, Misir'da 6 Haziran'da polisin söz konusu davayla ilgili olarak girdigi dairede, dünyaca ünlü ressamlara ait 100'ü askin tablo, antikalar, kraliyet dönemine ait farkli renk ve boyutta onlarca nisan ve bros, mücevherlerle dolu sandiklar, sari ve beyaz altin, elmas ve platinden olusan 2 bin 907 parça esya ve 800 parça ziynet esyasi bulundugunu açikladi.

Memduh, daire sahibinin ve oglunun, resmi kayitlara göre söz konusu eserler üzerinde tarihi ve hukuki mülkiyetinin olmadigini vurguladi.

Daire sahibinin avukati Halid Ebubekir ise müvekkilinin, söz konusu eserleri mesru yollarla satin aldigini belirterek, müvekkili ile ogluna yönelik basinda yürütülen kampanyaya tepki gösterdi.

Ebubekir, polislerin, aileden iki kisi arasinda devam eden bir dava nedeniyle daireye girdigini ancak bu davayla bir iliskilerinin olmadigini kaydetti.

Ebubekir, dairenin sahibinin üst düzey bir yargiç oldugunu, Misir, Umman ve Kuveyt'te görevlerde bulundugunu, 20 yildir da yurt disinda yasadigini aktardi.

Kaynak: AA