Mersin'de Çocuklar Resimlerle Pandemiyi Anlattilar

İçel’de bu yil 19.’su düzenlenen geleneksel ’Ahmet Yesil Çocuk Resim Yarismasi’nda yüzlerce çocuk çizdikleri resimlerle pandemiyi anlatti.

Mersin'de Çocuklar Resimlerle Pandemiyi Anlattilar
Yenisehir Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen yarismaya yüzlerce çocuk katildi.

Gelecegin ressamlari hem eglendiler hem pandemi konulu resimler yaparak yeteneklerini sergilediler. Yenisehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapilan etkinlikte çocuklar, Yenisehir Belediyesinin sagladigi resim malzemelerini kullanarak pandemi konulu resimlerini yaptilar, ardindan ’Da Vinci bana dedi ki’ adli oyunu izlediler. Çocuklar ve aileleri Leonardo da Vinci’nin 500. ölüm yildönümü dolayisiyla düzenlenen ve Yenisehir Belediyesince İçel’e getirilen ’Leonardo Da Vinci’ye saygi’ sergisini de gezdiler.

Yarismaya katilan çocuklar aileleriyle birlikte renkli etkinliklere katilirken ressam Ahmet Yesil, sanatçi ve akademisyen Veli Mert, egitimci Aynur Sakuçoglu, egitimci Raif Çakmak, resim ögretmeni Ibrahim Tokaslan ve resim ögretmeni Hatice Karadag’dan olusan seçici kurul, gelecegin ressamlarinin ürünlerini özenle inceledi.

Seçici kurulun incelemesi sonucunda 6-8 yas kategorisinde Duru Sahin, Aysegül Aslan, Azra Duru Çaliskan, 9-11yas kategorisinde Defne Tanrikulu, Defne Oksar, Mert Özteb, 12-15 yas kategorisinde Ece Aytan, Ecrin Laçin Paylat, Ege Yavuz Yolcu’nun eserleri dereceye girdi. Dereceye giren çocuklara ödül olarak tablet verilirken katilimci tüm çocuklara da resim malzemesi ve katilim belgesi verildi.

Yenisehir Belediye Baskan Vekili Murat Sakuçoglu, “19.’sunu gerçeklestirdigimiz geleneksel Ahmet Yesil Çocuk Resim Yarismasina Yenisehir Belediyesi olarak ev sahipligi yapmaktan son derece mutluyuz” diyerek, yarismaya katilan tüm çocuklari kutladi.
Kaynak: İHA