Memur-Sen Heyeti Nusaybin'de 2 Ögretmenin Hayatini Kaybettigi Kaza Yerine Karanfil Birakti

Memur-Sen Mardin Il Baskani Eyüp Deger ve Egitim Bir-Sen üyeleri, Nusaybin’de 2 ögretmenin hayatini kaybettigi trafik kazasinin meydana geldigi bölgeye karanfil birakti.

Memur-Sen Heyeti Nusaybin'de 2 Ögretmenin Hayatini Kaybettigi Kaza Yerine Karanfil Birakti
Memur-Sen Il Baskani Eyüp Deger, Egitim Bir-Sen yöneticileri ve ögretmen ellerinde karanfillerle Mardin Yolu Caddesine geldi. Burada kazanin meydana geldigi yerde basin açiklamasi yapan Memur Sen Il Baskani Deger, meslektaslarinin elim bir trafik kazasi sonucu hayatini kaybetmelerinin acisini yasadiklarini dile getirdi. Açiklamasinda, Türkiye’de yasanan trafik kazalarinin artisina dikkat çeken Deger, yetkililerin kati tedbirler almasini istedi. Deger, “Bugün burada hepimiz hüzünlüyüz, hepimizin yüregi yangin yeri. 2 gün önce aramizda olan ve bugün maalesef trafik terörüne kurban vererek ebedi aleme intikal etmis olan Suzan ögretmenimiz ve Büsra ögretmenimiz için toplanmis bulunmaktayiz. Bir evlat düsünün, dogumuyla anne baba olmussunuz. Geceler boyu uyumamissiniz, okula götürüp getirmissiniz, bir an eve geç kalinca telaslanmissiniz. 16 yil boyunca egitim hayatinda yaninda olmussunuz ve nihayetinde ‘Baba ben atandim, ögretmen oldum’ nidasiyla dünyalar sizin olmus ve bir anda bütün emekler, hayaller yok olup gidiyor. Ne ugruna. Tüm dünyada var olan trafik kurallarina uymayan biri Suzan ögretmenimizi ve Büsra ögretmenimizi aramizdan alip gidiyor. Bütün emekler bir anlik ihmalle yerle yeksan oluyor. Anadolu’nun bagrindan gelip ilimizde askla ve özveriyle çocuklarimizin yolunu aydinlatip, onlari gelecege hazirlarken, dikkatsiz ve kural tanimayan bir sürücünün ihmaliyle iki meslektasimizi hayatlarinin baharlarinda topraga vermemize neden oldu. Ögrencilerimiz ögretmensiz, siniflarimiz ögretmensiz, ögretmenler odasi sessizlige büründü. Meslegimiz geregi, insan yetistirmeye, insanlara dogruyu ve hakki ögretmeye ahdetmis egitim neferleri olarak buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz, insan en serefli varliktir. Insanin yasam hakki en temel haktir. Bunu sonlandirmaya kimsenin hakki yoktur. Karayollarinda araç ve yaya haklarini belirleyen trafik kurallari asla ihmal edilmemelidir. Bu kurallara uymayan kim olursa olsun, affedilmemeli, görmezden gelinmemeli ve cezalari ötelenmemelidir. Cezalar kesin ve kati olmalidir. Toplumda sürücülerin hiz limitlerine uyulmadigi, yaya geçitlerinde sürücülerin yayalara geçis önceligi vermedigi gibi çesitli kurallarin ihlal edilmesine ragmen gerekli cezai yaptirimlarin uygulanmadigi görülmektedir. Bu durum beraberinde sürücülerde rehavete neden olmakta, ancak yayalarda da ben geçerim, sürücüler durmasi lazim seklinde bir algiya neden olmaktadir. Bunun için, kesin kurallarin hem yayalara ve hem de sürücülere net olarak ifade edilmesi gerekmektedir. Kusurlu ve ölümlü trafik kazalarina sebebiyet veren her kim olursa olsun, cezasiz kalmamali ve trafikten men edilmelidir. Annelerin, babalarin feryatlari artik dinsin. Lütfen kurallara uyalim, insan hayati bu kadar ucuz olmamalidir. Meslektaslarimiz Suzan ögretmenle, Büsra ögretmenlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelere sabir diliyorum. Basta Nusaybin egitim camiasi olmak üzere tüm egitim camiamizin basi sag olsun” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan grup, trafik kazasinin meydana geldigi yaya geçidindeki kaldirima karanfil birakti.

Daha sonra Oguzhan Ilkokulunu ziyaret eden Memur-Sen yöneticileri, ögretmenlere bassagligi dileyerek iki ögretmenin sinifina karanfil birakti.
Kaynak: İHA