Mayis Ayinin 'SUV Pazari Lideri' Peugeot Oldu

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Ibrahim Anaç: 'Peugeot markasi olarak ilk 5 ayda geçen senenin ayni dönemine göre yüzde 17 büyüme gerçeklestirerek 16 bin 933 adede ulastik. Bu dönemde hafif ticari araç modellerimizde de yüzde 96 gibi ciddi bir büyüme kaydettik' 'Peugeot markasi olarak gayet basarili bir mayis ayi geçirdik. Toplam satislarda 3 bin 75 adetle yüzde 5,6 pazar payi elde ettik. SUV segmentindeki iddiali modellerimiz 2008, 3008 ve 5008 ise bu alanda bize liderligi getirdi'

Peugeot, yilin ilk 5 ayinda toplam satislarda geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 17 büyüme kaydederken, mayis ayini "SUV pazarinin lideri" olarak tamamladi.

Peugeot'dan yapilan açiklamaya göre, sirket, yilin ilk 5 ayinda toplam satislarda geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 17 büyüyerek 16 bin 933 adede ulasti.

Yenilenen SUV ailesi ile Türkiye pazarindaki güçlü konumunu sürdüren Peugeot, mayis ayinda ise "SUV pazarinin lideri" oldu.

Peugeot'nun SUV sinifindaki temsilcileri Peugeot SUV 2008, Peugeot SUV 3008 ve Peugeot SUV 5008, geçen ay 1.971 adetlik toplam satisa ulasarak yüzde 13,9 pazar payi elde etti. Sirket, bu sonuçla Türkiye pazarinda hizla yükselen SUV sinifinda mayis ayini zirvede tamamladi.

Peugeot SUV 2008 ise hem mayista hem de ilk 5 ay toplaminda B-SUV pazarinin en çok tercih edilen modeli olarak öne çikarken, Peugeot SUV 2008, ocak-mayis döneminde kendi sinifinda yüzde 17,4 pazar payi ile zirvede yer aldi.

- "Zorlu senede SUV liderligi çok degerli"

Açiklamada görüslerine yer verilen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Ibrahim Anaç, yila oldukça hizli basladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"2020 sonunda SUV 3008 ve 5008 yenilenmisti. 2021 yilinin basinda ise yeni 208'i Türkiye pazarina sunduk. Peugeot markasi olarak ilk 5 ayda geçen senenin ayni dönemine göre yüzde 17 büyüme gerçeklestirerek 16 bin 933 adede ulastik. Bu dönemde hafif ticari araç modellerimizde de yüzde 96 gibi ciddi bir büyüme kaydettik. Öte yandan, binek ve toplam pazar payimiz geçen yilin ayni dönemine göre bir miktar düstü. Bunun temel nedeni olarak küresel tedarik zincirinde yasanan problemleri gösterebiliriz. Birçok marka gibi bizler de bu problemlerin etkisini gördük."

Ocak-mayis döneminde iddiali SUV modellerle tüketicilerin ilgi odagi olduklarini ve mayis ayi itibariyla bu sinifta liderlige yükseldiklerini aktaran Anaç, Peugeot markasi olarak gayet basarili bir mayis ayi geçirdiklerini bildirdi.

Anaç, "Toplam satislarda 3 bin 75 adetle yüzde 5,6 pazar payi elde ettik. SUV segmentindeki iddiali modellerimiz 2008, 3008 ve 5008 ise bu alanda bize liderligi getirdi. Mayis ayinda SUV segmentinde yüzde 13,9 pazar payiyla pazarin lider olduk. B-SUV segmentinde ise SUV 2008 modelimizle hem mayis ayinda hem de ocak-mayis döneminde lider pozisyonda bulunuyoruz. Bu kadar zorlu bir senede SUV'larimiz ile lider olmak bizim için çok degerli." ifadelerini kullandi.

- "Mayis rakamlari talebin devam ettigine isaret"

Ibrahim Anaç, otomotiv pazarinin 5 aylik dönemini de degerlendirdi. 2020'nin, dünyada etkisini gösteren pandemi sebebiyle tüm sektörlerde ticaretin ve is yapis sekillerinin yeniden tasarlandigi zorlayici bir yil oldugunu vurgulayan Anaç, su degerlendirmelerde bulundu:

"2021 yilina da pandemi ve beraberinde getirdigi üretimdeki birtakim kisitlamalarla giris yapildi. Ancak pazardaki büyüme hiz kesmedi. Ocak-mayis döneminde toplam pazar geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 72 büyüdü ve 314 bin 882 adet olarak gerçeklesti. Binek otomobil pazari ise ayni dönemde yüzde 69 büyüme kaydederek 247 bin 977 adet oldu. Bu dönemde hafif ticari araç pazari toplam pazarin üzerinde büyüdü. Hafif ticari araç pazari ilk 5 ayda 66 bin 905 adet olarak gerçeklesti, yani geçen senenin ayni döneme göre büyüme yüzde 83'ü buldu.

Ilk 5 ay, markalar bazinda ürün tedarikinin çok önem kazandigi bir dönem oldu. Mayis ayinda karantina sebebiyle sadece 11 gün showroom'lar açikti. Buna ragmen satis adedinin 54 bin 734 adet olarak gerçeklesmesi pazardaki talebin devam ettigine isaret olarak alinabilir."
Kaynak: AA