Karaman'da Jandarma Teskilati'nin 182. Kurulus Yildönümü Kutlandi

Karaman’da Jandarma Teskilati’nin 182. Kurulus Yildönümü törenle kutlandi.

Karaman'da Jandarma Teskilati'nin 182. Kurulus Yildönümü Kutlandi
Cumhuriyet Parki’nda düzenlenen kutlama programi öncesi Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Ismail Sahin tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk birakildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Il Jandarma Komutani Sahin, Jandarma Teskilati kurulusunun 182. yil dönümünü gururla kutlamanin mutluluk ve heyecani içerisinde olduklarini söyledi.

Basarilarla dolu 182 yillik köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanliginin kurulusundan bugüne kadar yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar oldugunu ifade eden Sahin, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlügünün korunmasi, milletimizin huzur ve güvenligi ile kamu düzeninin saglanmasi yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmistir. Jandarma Genel Komutanligi personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bagini korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararliligindayiz" dedi.

Törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Belediye Baskani Savas Kalayci, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, siyasi parti temsilcileri ile daire müdürleri ve askeri erkan katildi.

Kaynak: İHA