Kanada'da Müslüman Aileden 4 Kisiyi Öldüren Zanli, Terörden De Suçlandi

Kanada’nin Ontario eyaletinde Müslüman aileden 4 kisiyi araci ile çarparak öldüren ve 9 yasindaki 1 çocugu yaralayan Nathaniel Veltman isimli zanli, 4 birinci derece cinayet, 1 cinayete tesebbüs, kasten yaralamanin yani sira 2 terör suçundan da yargilanacak.

Kanada’nin Ontario eyaletine bagli Londra kentinde 6 Haziran’da yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldirimda yürüdükleri sirada 20 yasindaki Nathaniel Veltman araci ile çarpmis, olayda aileden 4 kisi hayatini kaybetmis, 9 yasinda 1 çocuk da yaralanmisti. Kanada’yi derinden yaralayan bu saldirinin ardindan zanli Veltman, bugün yeniden hakim karsisina çikti. 10 Haziran’da ilk kez hakim karsisina çikan Veltman’in yargilanmasina, 4 birinci derece cinayet, 1 cinayete tesebbüs ve kasten yaralama suçlamalari ile baslanmisti.

Yayin yasagi getirilen yargilamalarda yeniden hakim karsisina çikan Veltman’a yöneltilen suçlamalara, Ceza Kanunu’nun 83. Maddesi uyarinca 2 terör suçunun da eklendigi bildirilerek, durusmanin 21 Haziran’a ertelendigi aktarildi.

Londra Polisi tarafindan yapilan açiklamada, suçlamalarin "terör suçlari olusturdugunu" belirlemek için RCMP, Kanada Bassavciligi ve Kamu Savcilik Servisi ile birlikte çalistiklari aktarilarak, su anda zanliyla baglantili olarak halka yönelik bilinen veya süphelenilen baska bir tehdit olmadigi ifade edildi.

Öldürülen aile üyeleri son yolculuklarina ugurlandi

Veltman tarafindan kasten öldürülen aile üyelerinden 46 yasindaki Salman Afzaal, 74 yasindaki Talat Afzaal, 44 yasindaki esi Madiha Salman ve 15 yasindaki Yumna Salman’in 13 Haziranda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuklarina ugurlandi. Kurbanlar, cenaze törenin ardindan London Müslüman Mezarligi’nda defnedildi.

Saldiridan yarali kurtulan 9 yasindaki Fayez Afzaal’in ise, tedavisinin tamamlandigi ve taburcu edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA