Gelecek Partisi'nden EYT'liler Için Çözüm Modeli

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu: 'EYT siradan bir sosyal güvenlik sorunu degil bir adalet sorunu.'

Gelecek Partisi, Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) Dernekleri ile gelistirdigi "EYT Sorununun Çözümünde Gelecek Modeli'ni tanitti.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, EYT Dernekleri Baskani Gönül Boran Özüpak ve dernek yöneticilerinin katilimiyla Beyoglu'nda düzenlenen basin toplantisiyla açiklanan çözüm paketiyle EYT'lilerin yasadigi sorunlarin çözülmesi hedefleniyor.

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, yaptigi konusmada partisinin ekonomik ve sosyal sorunlara karsi duyarli oldugunu ve sorunun çözümünde taraflarin görüslerinin alindigini, ortak hareket edilmeye çalisildigini söyledi.

EYT sorununda Gelecek Partisi olarak özel bir komisyon kuruldugunu belirten Davutoglu, derneklerle karma bir heyet kuruldugunu dile getirerek çözüm için öngördükleri 5 ilkeyi anlatti.

Davutoglu, adalet ilkesinin EYT sorununda birincil öneme sahip olduguna dikkati çekerek "EYT siradan bir sosyal güvenlik sorunu degil bir adalet sorunu. Salt bir ekonomik sorun degil adaletle çözülmesi gereken bir sorundur" ifadelerini kullandi.

Devlete ve sisteme olan güvenirliligin arttirilmasi gerektigini aktaran Davutoglu, EYT’lilerin gelir dagilimindaki esitsizlikten en derin etkilenen gruplardan oldugunu ileri sürdü

EYT Dernegi Baskani Gönül Özüpak da yapilan bilimsel çalismalardan memnun olduklarini söyledi.
Kaynak: AA