Esnafa Içme Suyunda Yüzde 90 Indirim

Korona virüs kapsaminda faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10 bin esnafa 1.500’er TL hibe destegi vermeyi sürdüren Denizli Büyüksehir Belediyesi bugüne kadar 7 bin esnafin müracaatini aldi. Basvurular devam ederken tüm esnaf ve ticari isletmelerin içme suyu ve atik su ücretlerinde de yüzde 90 oraninda indirim yapiliyor.

Esnafa Içme Suyunda Yüzde 90 Indirim


Denizli Büyüksehir Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsaminda faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10 bin esnafa 1.500’er TL’lik hibe destegi vermeye yönelik müracaatlarini 28 Mayis 2021 Cuma gününden itibaren almaya basladi.

Denizli’nin 19 ilçesinden yapilan basvurular sürerken, müracaati onaylanan esnafa 1.500’er TL’lik destek ödemeleri de kisa süre içinde basladi.

Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonlari, çay bahçeleri, çay ocaklari, dügün salonlari, fotografçilar, güzellik salonu, hali saha isletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve isletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kiraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin isletmecileri, restoranlar, spor salonlari, tost ve izgara salonu esnafi olmak üzere bugüne kadar yapilan müracaat sayisi ise 7 bine ulasti. Söz konusu isletmelerin müracaatlarinin onaylanmasinin ardindan 1.500 TL destegi hesaplarina aktarilmaya devam ediyor.

Esnaf ve tüm ticari isletmelere yüzde 90 su indirimi

Denizli Büyüksehir Belediyesi 1.500 TL’lik karsiliksiz hibe desteginin yaninda kent genelindeki tüm esnaf ve ticari isletmelerin Haziran- Temmuz- Agustos-Eylül aylarinda içme suyu ve atiksu ücretlerinde yüzde 90 oraninda indirim yapiyor. Mevcut tarifeye göre yüzde 90 oraninda yapilan indirim 4 ay boyunca geçerli olacak.

Baskan Zolan: "Bu zor günleri birlikte atlatacagiz"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, yasanilan zorluklara bir nebze de olsa merhem olmak adina faaliyetlerini durduran esnafa yönelik desteklerinin sürdügünü söyledi.

"Bu zor günleri birlikte atlatacagiz" diyen Baskan Zolan, sunlari kaydetti: "Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak geçen ay esnafimiza yönelik baslattigimiz destek müracaatlarimiz 7 bin sayisini buldu. Bunlarin büyük bir bölümünün hesaplarina 1.500’er TL yatirdik. Bunun yaninda tüm esnafimiz ve ticari isletmelerimizin Haziran- Temmuz- Agustos-Eylül aylarinda içme suyu ve atiksu ücretlerinde yüzde 90 oraninda indirime gittik. Ben simdiden tüm desteklerimizin esnafimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Bu zor günleri insallah dayanisma içerisinde, omuz omuza yine birlikte atlatacagiz” dedi.

Kaynak: İHA