Çubuk'ta Yagistan Tarim Arazileri Zarar Gördü

Ankara’nin Çubuk ilçesinde aksam saatlerinde baslayan dolu yagisi ve saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Yagis sonrasi çok sayida is yerini ve evi su basarken, ilçede tarim arazileri zarar gördü.

Çubuk'ta Yagistan Tarim Arazileri Zarar Gördü
Çubuk ve Akyurt’ta aksam saatlerinde baslayan yagis hayati olumsuz etkiledi. Yogun yagis tarim arazileri basta olmak üzere ev ve isyerlerinde su baskinlarina neden oldu. Yagis nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolup tasti. Olusan sel nedeniyle bazi apartmanlarin istinat duvarlari çökerken, giris katlari ile bodrum katlarini su basti. Siddetli yagis nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yasanirken, sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Su baskinlarinin yasandigi ilçede bir taraftan Ankara Büyüksehir Belediyesi ekipleri bir taraftan da Çubuk Belediyesi ekipleri seferber oldu. Belediye ekipleri su baskinlarini önlemek için is makinalariyla çalisma baslatirken, vidanjörler su tahliyesi için gün boyu çalisma yapti.

Su baskinlarinin yasandigi mahallerde inceleme yapan Çubuk Belediye Baskani Av. Baki Demirbas, yetkililerden bilgi aldi. Belediyenin tüm imkanlariyla vatandaslarin yaninda oldugunu dile getiren Baskan Demirbas, ’’Allah beterinden saklasin. Hepimize geçmis olsun. Allah böyle bir felaketi bir daha vermesin. Insallah bir daha böyle felaketler yasamayiz’’ dedi.

Kaynak: İHA