Bursa Uluslararasi Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, 22 Haziran'da Baslayacak

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügünce bu yil 8'incisi düzenlenen "Bursa Uluslararasi Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapilacak.

Bursa Devlet Tiyatrosundan yapilan açiklamaya göre, Balkanlarin önemli tiyatro gruplarini Bursali tiyatroseverlerle bulusturacak festival, Kültür Park Açikhava Sahnesi'nde Kosova Mitrix Kültür Tiyatrosunun "Taçsiz Kraliçeler" oyunuyla, 22 Haziran Sali aksami perdelerini açacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi tüm önlemlerin alinacagi ve birer aralik ile koltuk satisinin yapilacagi etkinlikte ayrica Van Devlet Tiyatrosunca "Umut Kavsagi", Arnavutluk ekibince "Doktor Shuter", Yunanistan'dan gelen grubun "Heykeller Bekliyor", Kuzey Makedonya'nin "Karaagaçlar Altinda", Ankara Devlet Tiyatrosunun "Bizim Yunus", Sirbistan'in "Kendi Iyiligin Için" ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosunun "Venedik Taciri" oyunlari sahneye konulacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Devlet Tiyatrolari Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, 2014 yilinda Bursa Uluslararasi Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'nin ilkini gerçeklestirdiklerini hatirlatti.

Etkinligin Balkan insanina dair tüm duygularin, karsilikli bilgi ve kültür paylasiminin ve kurulacak dostluklarin bir parçasi olmaya devam edecegini vurgulayan Kurt, "Geçtigimiz yil baslattigimiz ancak pandemiden dolayi tamamlayamadigimiz festivalimizi bu yil tüm önlemleri alarak Kültür Park Açikhava Sahnesinde tiyatroseverlerle bulusturmayi planliyoruz. Balkanlarin ve Türk tiyatrosunun seçkin eserlerinin sahnelenecegi etkinligimize herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ise festivalin Balkanlar ile Bursa arasindaki tarihi, ekonomik ve kültürel baglari her geçen yil daha da güçlendirdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ayrica bu yil festivalimiz pandemi nedeniyle aylardir evlerine kapanan vatandasimiza moral olacak. Biz de çok özledigimiz meslektaslarimizla ve Bursali sanatseverlerle açik havada bulusma firsati yakalayacagiz. Çok mutlu ve heyecanliyiz."

Kaynak: AA