Besteci Ve Keman Virtüözü Selçuk Tekay Yasamini Yitirdi

Tekay, kariyeri boyunca Zeki Müren, Emel Sayin, Bülent Ersoy, Muazzez Abaci ve Adnan Senses'in de aralarinda bulundugu, Türkiye'nin ünlü sesleriyle ayni sahneyi paylasti.

"Ben Aski Ölümsüz Bilenlerdenim", "Vurgun", "Bana Her Sey Seni Hatirlatiyor" ve "Yorgunum Dostlarim" adli unutulmaz eserlerin bestecisi Selçuk Tekay, geçirdigi kalp krizi sonrasi yasama veda etti.

Tekay'in vefatini kisisel Instagram hesabinda paylasan sanatçi Emel Sayin, "Söyleyecek söz bulamiyorum. Çok ama çok üzgünüm. Mekanin cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine bas sagligi ve sabir diliyorum." ifadelerini kullandi.

Usta besteci, 1953'te Kars'in Kagizman ilçesinde dünyaya geldi. Vefa Lisesinin ardindan konservatuvar egitimi alan Tekay, egitimine Emin Ongan, Feridun Darbaz ve Teoman Önaldi gibi hocalardan aldigi derslerle devam etti.

Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayin, Bülent Ersoy ve Muazzez Abaci gibi birçok ünlü sanatçiya sahnede eslik eden sanatçi ayrica ünlü isimlerin albüm çalismalarinda da yer aldi.

Sanatçi, 1991'de "Vurgun" bestesiyle 1992'de "Bana Her Sey Seni Hatirlatiyor", 1993'te ise da "Yorgunum Dostlarim" adli eserleriyle "Altin Kelebek Yilin Bestecisi Ödülü"ne layik görüldü.

Tekay'in vefatinin ardindan sosyal medyada üzüntüsünü paylasan ünlü isimlerden Sibel Can, "Türk müziginin en degerli sanatçisi, büyük usta, çok sevdigim, çalismaktan onur duydugum sevgili Selçuk Tekay'i kaybetmenin üzüntüsünü yasiyorum. Ailesine, sevenlerine sabirlar diliyorum. Tüm sanat camiasinin basi sag olsun. Mekanin cennet olsun, benim canim hocam." sözleriyle duygularini aktardi.

Sanatçi Erol Evgin, Emel Sayin'a yazdigi bas sagligi mesajinda çok üzgün oldugunu belirterek, "Çok degerli bir müzisyen ve bestekardi. Uzun yillar birlikte çalistiniz. Ailesine ve sana bas sagligi diliyorum canim." ifadelerini kullandi.

Sarkici, besteci, yönetmen, senarist ve oyuncu Mahsun Kirmizigül de Twitter'da yaptigi paylasimda, duygularini su sözlerle aktardi:

"Ülkemizin en önemli sanatçilarina albümlerde refakat eden keman sanatçisi olan Selçuk Tekay abimizi kaybetmisiz. Ailesine ve yakinlarina sabirlar diler bas sagligi dileklerimi sunarim."

Sarkici Ferhat Göçer, "Büyük üstat Selçuk Tekay’i kaybettik. Pek çok kez ayni sahneyi paylastim. Onu ve sanatini yakindan tanima sansina sahip oldum. Sanat dünyamiz her açidan büyük bir degerini daha yitirdi. Çok üzgünüm." diyerek, üzüntüsünü paylasti.

Oyuncu Behzat Uygur da "Çok kiymetli bir ustayi kaybetmisiz. Tüm kiymetliler gibi sarkilariyla hep var olacak. Allah yakinlarina sabir versin. Mekani cennet olsun." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA