Ankara'da Usulsüz Arazi Satisi Operasyonu Açiklamasi 30 Gözalti

Ankara'nin Haymana ilçesinde kamuya ait arazileri usulsüz sattiklari iddia edilen, aralarinda kamu görevlileri ve üç köy muhtarinin da bulundugu 30 kisi gözaltina alindi.

Ankara'da Usulsüz Arazi Satisi Operasyonu Açiklamasi 30 Gözalti
Haymana'da bazi kamu görevlilerince satisa çikarilmasi mümkün olmayan devletin mera arazilerinin vasiflari degistirilerek satildigi bilgisi üzerine Ankara Emniyet Müdürlügü harekete geçti.

Yaklasik 6 ay süren teknik ve fiziki takiple kamu görevlilerinin de aralarinda bulundugu 30 kisinin faaliyetleri adim adim izlendi.

Polisin yaptigi incelemede Haymana'daki 10 köyde yer alan arazileri almak isteyen kisilerin Milli Emlak Genel Müdürlügüne basvuruda bulundugu, kamu görevlileri I.G, M.K. ve B.K'nin 2 bin 500 lira rüsvet karsiliginda satisi mümkün olmayan mera arazilerinin niteligini sahte belgelerle tapu kadastro sisteminde degistirdikleri belirlendi.

Rüsvet aldiklari kisilere sahte dekont da veren zanlilarin, bu yöntemle kamuya ait birçok merayi sattiklari kaydedildi.

Bazi köy muhtarlarinin da kendilerine arazi aldiklari ya da baskalarina arazi alinmasinda araci olduklari tespit edildi.

Mera arazisi olarak bildikleri yerlere ev yapildigini ve arazilerin bahçeye dönüstürüldügünü gören köylülerin durumdan rahatsiz olarak polise ihbarda bulundugu ögrenildi.

Zanlilarin adreslerine es zamanli düzenlenen operasyonda 7 kamu görevlisi ve 3 köy muhtarinin da aralarinda oldugu 30 kisi gözaltina alindi.

Süphelilerin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.

Kaynak: AA