Almanya'da Kizi PKK Tarafindan Kaçirilan Anne, Diyarbakir Annelerini Ziyaret Etti

Anne Maide T: 'Avrupa'daki insanlarin çogu PKK'yi Kürtlere mal ediyor, PKK'yi Kürtlerin haklarinin savunucusu olarak görüyorlar. PKK Kürtlerin hak savunucusu olamaz. Bunu artik Avrupa'ya göstermemiz lazim' Anne Aysegül Biçer: 'Anneler direnecek ve mücadele edecek, haklari olan bu evlatlari kazanacak'

Almanya'da terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan kizi Nilüfer T. için baskent Berlin'de eylemini sürdüren anne Maide T, daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir annelerini ziyaret etti.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 651'inci gününde sürüyor.

Diyarbakir'a gelerek, oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Maide T, annelerin elinde kizinin fotografini görünce duygulu anlar yasadi.

"Çocuklarimizi istiyoruz", "Maide anne nöbette", "Terörü bitirecek olan analarimizin yigit yürekleridir", "Artik yeter, söz annelerin" yazili dövizler tasiyan anneler "Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP", "Kürt Türk kardestir, HDP kallestir" sloganlari atti.

Maide T, gazetecilere yaptigi açiklamada, kizinin terör örgütü PKK tarafindan kaçirilmasindan dolayi 93 haftadir eylem yaptigini söyledi.

- "Buranin eylem baslatmasi hepimize örnek oldu"

Avrupa'da baslattigi eylemine devam ettigini dile getiren Maide T, Diyarbakir annelerine destek vermek ve onlardan destek almak için geldigini belirtti.

Annelerin HDP ve PKK'ya karsi mücadelesinin buradan basladigina isaret eden Maide T, "Buraya gelmek boynumun borcuydu. Buranin eylem baslatmasi hepimize örnek oldu. Bu örneklerin devami gelir insallah. Burada nasil herkes evladi için ayaga kalktiysa, umarim Avrupa'da da herkes ayaga kalkar. Çünkü PKK Avrupa'ya daha çok yöneldi." dedi.

Maide T, PKK'nin Kürtlerin haklarini elinden aldigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Avrupa'daki insanlarin çogu PKK'yi Kürtlere mal ediyor, PKK'yi Kürtlerin haklarinin savunucusu olarak görüyorlar. PKK Kürtlerin hak savunucusu olamaz. Bunu artik Avrupa'ya göstermemiz lazim. PKK Kürtlerin canini, malini aliyor. Canlarimiz olan çocuklarimizi aliyorlar. PKK Kürtleri temsil etmiyor. Bunu artik ögrensinler. Artik Avrupa bunu görsün. Katil ordusu bizi temsil edemez. Bunu asla kabullenmiyorum. Çocugumun kurtulmasi için elimden ne geliyorsa yapacagim. Çocugumun yasamasi ve yeniden yasami kazanmasi için mücadele veriyorum. Çocugum gelene kadar asla bu mücadeleden vazgeçmeyecegim. Mücadelem çocugum gelinceye kadar devam edecek."

- "Anneler mücadele edecek, haklari olan bu evlatlari kazanacak"

Anne Aysegül Biçer de Maide annenin Diyarbakir annelerini ziyaretinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

"Burada Maide annemizin de sesi olacagiz." diyen Biçer, 3 Eylül 2019'da Diyarbakir HDP il binasi önünde baslattiklari eylemle yükselen feryadin Almanya, Berlin, Sirnak, Hakkari, Izmir ve Mus'a yayilmasinin tüm anneler için büyük bir umut oldugunu kaydetti.

Biçer, "Inaniyorum ki anneler isterse daglari delecek. Anneler direnecek ve mücadele edecek, haklari olan bu evlatlari kazanacak. PKK'nin ismini yeryüzünden silecek." diye konustu.

Açiklamalarin ardindan anne Maide T. HDP il binasi önünde, evlat nöbeti tutan anne ve babalarla bir süre oturdu.

Kaynak: AA