Adana'da Polis Merkezi Önüne Patlayici Yüklü Araç Birakilmasiyla Ilgili 5 Sanik Hakim Karsisina Çikti

Adana'da, 24 Kasim 2015'te merkez Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi önüne patlayici yüklü araç birakilmasiyla ilgili 4'ü tutuklu 5 sanigin, 31'er yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilanmasina baslandi.

Adana 2. Agir Ceza Mahkemesindeki davanin ilk durusmasina tutuklu saniklar Ahmet Karaman, M.T, R.Ç, ve R.T. bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Firari sanik I.U. ise durusmaya katilmadi.

Hakkindaki iddialar hatirlatilarak savunmasi alinan sanik M.T, Denizli Polis Merkezi önüne patlayici yüklü araç birakilmasiyla bir ilgisinin olmadigini ileri sürerek, "Saniklardan Ahmet Karaman'i yakin köylüm olmasi nedeniyle taniyorum. Kendisiyle bir samimiyetim yoktur. Benim patlama olayina iliskin bir bilgim yoktur. Kimseden talimat almadim ve yardim etmedim. PKK/KCK terör örgütü üyesi degilim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Ankara'daki Merasim Sokak'ta 2016 yilinda düzenlenen terör saldirisi nedeniyle de 29 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan sanik Ahmet Karaman ise dava dosyasina yönelik savunma yapmak için hazirlanamadigini belirterek, bir sonraki celseye kadar süre verilmesini istedi.

Savunmalari alinan diger saniklar da suçlamalari reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Durusma savcisi ise mütalaasinda, tutuklu saniklarin üzerlerine atili suçun vasif ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu, tutuklulukta kaldiklari süre dikkate alinarak mevcut hallerinin devamina karar verilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi yönünde görüs sundu.

Mahkeme heyeti, saniklardan Ahmet Karaman ve R.Ç'nin tutukluluk hallerinin devamina, M.T. ve R.T'nin tutuklulukta kaldigi süre, haklarinda delillerin toplanmis olmasini dikkate alinarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine, sanik I.U. hakkinda ise tutuklanmak üzere yakalama emri çikarilmasina karar vererek, durusmayi erteledi.

Adana'da, 24 Kasim 2015'te, merkez Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi önüne patlayici yüklü araç birakilmisti. Ekiplerin durumu fark etmesi üzerine iki zanli polis merkezine ates açip kaçmis, patlayici yüklü araç da kontrollü sekilde infilak ettirilmisti. Olaya iliskin açilan davanin iddianamesinde, 5 sanik hakkinda, 31'er yila kadar hapis cezasi talebinde bulunulmustu.

Baskentte de 17 Subat 2016'da sivil memur ve askeri personeli tasiyan servis araçlarina bomba yüklü otomobille Merasim Sokak'ta saldiri düzenlenmisti. Saldirida, aralarinda sivillerin de bulundugu 29 kisi hayatini kaybetmis, 75 kisi ise yaralanmisti. Bomba yüklü araci Ankara'ya götürdügü belirlenen PKK'li terörist Ahmet Karaman, "devletin birligi ve ülkenin bütünlügünü bozma" suçundan bir, 29 kisiyi "kasten öldürme" suçundan da 29'ar kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmisti. Karaman'a ayrica, 75 kisiye yönelik "nitelikli kasten öldürmeye tesebbüs" ve "patlayici maddeleri bulundurmak, nakletmek" suçlarindan da 1185 yil hapis ve 33 bin 320 lira adli para cezasi verilmisti.

Kaynak: AA