Vefat Eden Müzik Yapimcisi Hasan Saltik'in Adi Sonsuz Sükran Köyü'nde Yasatilacak

Geçtigimiz günlerde geçirdigi kalp krizi sonucu 57 yasinda hayatini kaybeden müzik yapimcisi Hasan Saltik’in adi, Konya’nin Hüyük ilçesinde bulunan Sonsuz Sükran Köyü’ndeki Büyük Ustalar Çinarligi’nda yasatilacak.

Vefat Eden Müzik Yapimcisi Hasan Saltik'in Adi Sonsuz Sükran Köyü'nde Yasatilacak
Türkiye’deki müzikal zenginligi tüm dünyaya tanitan ve çok sayida albüme yapimci olan ve uzun yillardir müzik piyasasinda önemli çalismalara imza atan müzik yapimcisi Hasan Saltik’i vefatinin ardindan sanatçi arkadaslari unutmadi. Saltik’in adinin yasatilmasi için Hüyük ilçesine bagli Çavus Mahallesi’ndeki Sonsuz Sükranlar Köyü’nde bir araya gelen sanatçilar, yerlesimdeki Büyük Ustalar Çinarligi’nda fidan dikti. Çinar fidaninin toprakla bulusturulmasinin ardindan sanatçilar fidana can suyu verdi. Programa katilan ünlü bestekar Ali Osman Erbasi, dikilen çinar fidaninin basinda Hasan Saltik için saziyla Asik Veysel’in "Uzun Ince Bir Yoldayim" adli eserini seslendirdi. Ardindan Saltik için hep birlikte dualar edildi.

Sonsuz Sükran Köyü’nün kurucusu Mehmet Tasdiken, düzenlenen çinar fidani dikim töreninde yaptigi konusmada, Hasan Saltik’in ismini sanatçilarin köyündeki çinarlikta yasatabilmek için sanatçilar olarak bir fidan dikimi yapmak üzere bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Hasan Saltik’i biz iyi bilirdik, ilgilileri iyi bilirdi. Bütün Türkiye iyi bilirdi. Çünkü Hasan Saltik, bir öncü isimdi, bir müzik yapimcisi idi ama sadece bir müzik yapimcisi da degildi. Ondan öte bir seydi, Türk müzigine kendi alaninda olabilecek en büyük katkiyi vermis, bir çigir açmis, bir yol açmis, bir örnek olusturmus isimdi. O bakimdan biz onun ruhuna Fatihalarini yolluyoruz ve onun adina da onun adini yasatabilmek için de bir çinar fidani dikiyoruz" dedi.

Sonsuz Sükran Köyü’nün sakinlerinden Çigdem Akkaya ise, Saltik’in müzik alaninda ekonomik düsüncelerle faaliyet gösteren bir insan olmadigina vurgu yaparak, "Gerçek degerlere sahiplenen bir insan oldu ve belki de kimi lehçelerden olusmus halk türkülerini ve diger sanat eserlerini, asiklarin eserlerini, koleksiyonlar, albümler yapan degerli bir insan oldu. Baska kimsenin yapmadigi seyleri yaptigi için aslinda müzik alaninda da bir çigir açti. Arsivleme, albümleme alaninda farkli Türkiye’nin zenginliklerini bir araya getiren bir isimdi. Saygiyla aniyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA